Γ. Κασιμάτης: Το ΕΣΡ είναι το μόνο αρμόδιο όργανο για την τηλεόραση

Γ. Κασιμάτης: Το ΕΣΡ είναι το μόνο αρμόδιο όργανο για την τηλεόραση

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είναι συνταγματικά το μοναδικό αρμόδιο όργανο για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Γιώργος Κασιμάτης, τονίζοντας πως «αυτή είναι η νομιμότητα».

Ο συνταγματολόγος σημείωσε πως η μόνη λύση για να ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι να καταργηθεί εξ ολοκλήρου ο νόμος Παππά και σε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να συγκροτηθεί ΕΣΡ η κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει άμεσα νομοσχέδιο που θα αλλάζει τον τρόπο συγκρότησής του και θα του παρέχει όλες τις εξουσίες.

Εκτίμησε δε ότι αφού η κυβέρνηση δε σπεύδει να φέρει έναν απλό νόμο που θα δίνει στο ΕΣΡ όλες τις αρμοδιότητες, το πιθανότερο είναι ότι όποια νέα νομοθετική ρύθμιση έλθει θα είναι αντισυνταγματική.

Αυτή τη στιγμή η συγκρότηση του ΕΣΡ απαιτεί πλειοψηφία 4/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όμως ο κ. Κασιμάτης είπε ότι το Σύνταγμα δίνει αρκετά μεγάλη διακριτική ευχέρεια στο νομοθέτη ώστε να προβεί σε αλλαγές.

Επισήμανε ακόμα ότι κατά την άποψή του η αλλαγή στον τρόπο συγκρότησης του Συμβουλίου έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή και επέρριψε ευθύνες σε όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις για τη συνολική στάση τους.

Πηγή: skai.gr