Γ. Βαρδινογιάννης: Πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε από το ΣτΕ

Γ. Βαρδινογιάννης: Πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε από το ΣτΕ

Την πεποίθηση ότι το Star θα έχει και την επόμενη ημέρα άδεια εξέφρασε ο επιχειρηματίας, Γιάννης Βαρδινογιάννης κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

«Εγώ δεν άκουσα ότι έχασα την άδεια. Το κανάλι έχει άδεια και θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει η άδειά του. Ότι θα δικαιωθούμε. Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και θα δούμε από κει και πέρα. Εκπονούμε για την επόμενη μέρα διάφορα σχέδια για να συνεχίσουμε την εκπομπή του σταθμού. Δεν σκοπεύουμε να εκπέμψουμε παράνομα. Γίνονται όλες οι επιχειρηματικές ενέργειες για να αποτρέψουμε τη διάλυση του σταθμού. Έχουμε ήδη δώσει αρκετά δικά μας χρήματα για να υπάρχει, και δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σχετικά με το Mega τόνισε ότι δεν γνωρίζει τον λόγο που δεν έγινε αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, παρά το γεγονός ότι υπήρχε διάθεση, ενώ ερωτηθείς για τους εργαζόμενους επισήμανε ότι θα πρέπει να βρεθεί φόρμουλα ώστε να πάρουν από τις τράπεζες τα δεδουλευμένα τους.

Αναφορικά με το νέο διαγωνισμό σχολίασε ότι η εκτίμηση της εταιρείας του ήταν πως τα 15 εκατ. ευρώ ήταν «ποσό αρκετά υψηλό για να κερδίσουμε μια άδεια». «Το νούμερο αυτό (σ.σ. 15 εκατ. ευρώ)  είναι αυτό που πιστεύαμε για να είναι βιώσιμο το κανάλι. Εγώ θεωρώ ότι δώσαμε πολλά. Το ότι οι άλλοι δώσανε περισσότερα είναι δικό τους θέμα. Όποιος εδώ ήξερε ότι θα φτάσει η τιμή στα 250 εκατ. ευρώ θα έπρεπε να μας το πει να το παίξουμε στοίχημα», υπογράμμισε.

Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε ότι έπρεπε να γίνει ο διαγωνισμός: «Η κατάσταση αναμονής που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια για τα κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας δεν έπρεπε να υπάρχει. Ο διαγωνισμός δεν ήταν ό,τι πιο επιτυχημένο. Δεν ευνόησε μια σωστή και ομαλή μετάβαση από το ένα καθεστώς στο άλλο. Είναι σε αδιέξοδο αρκετοί επιχειρηματίες και θα έρθουν και άλλοι όταν ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τα περιφερειακά».

Τέλος, ο κ. Βαρδινογιάννης τόνισε ότι το ύψος των δανείων που έχει λάβει η εταιρία «Νέα Τηλεόραση» από τράπεζες, ανέρχεται στα 69 εκατ. ευρώ, είναι, όπως είπε, όλο το ποσό καλυμμένο και εξυπηρετούνται όλα κανονικά.

Αλέξανδρος Διαμάντης