Γ. Αμυράς: Ο Β. Μουλόπουλος τοποθετήθηκε στον ΔΟΛ ως στρατηγικός αχυράνθρωπος

Γ. Αμυράς: Ο Β. Μουλόπουλος τοποθετήθηκε στον ΔΟΛ ως στρατηγικός αχυράνθρωπος

«Έχω την αίσθηση ότι ο κ. Μουλόπουλος δεν τοποθετήθηκε στα ηνία του ΔΟΛ ως στρατηγικός επενδυτής. Έχει χρήματα ο κ. Μουλόπουλος; Δεν τα έχει. Νομίζω ότι εκτελεί χρέη στρατηγικού αχυρανθρώπου» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γ. Αμυράς, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή και πρόσθεσε πως ο κ. Μουλόπουλος «είναι φυτευτός από την κυβέρνηση και εκείνους που θέλουν να ποδηγετήσουν τον Τύπο».

Κάλεσε όμως την κυβέρνηση να σκεφτεί, ότι «πέρασε η εποχή που ένα εκδοτικό συγκρότημα επηρέαζε τον κόσμο και οδηγούσε την πολιτική κατάσταση προς τα συμφέροντά του». «Όσοι νομίζουν ότι με έναν στρατηγικό αχυράνθρωπο, φυτεμένο σε ένα συγκρότημα της χώρας, θα κάνουν δουλειά, είναι βαθιά νυχτωμένοι», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού.

Ο κ. Αμυράς αναφέρθηκε και στην πορεία της αξιολόγησης. «Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της χώρας. Διαρκώς πελαγοδρομούν οι υπουργοί και στο μεταξύ οι κόκκινες γραμμές ξεθωριάζουν» και κάλεσε την κυβέρνηση «να ξεκαθαρίσει αν θέλει τελικά το ΔΝΤ, αν δέχεται μέτρα πέραν του 2018 ή τα αποκλείει κατηγορηματικά και αν θα υπάρχει κόφτης και μετά το 2019, με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, αλλά και πότε θα ξεπαγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, πότε θα συζητηθούν τα μεσοπρόθεσμα και ποια μέτρα προτείνει η κυβέρνηση για να κλείσει η αξιολόγηση», είπε και ζήτησε να ξεκαθαρίσει και το θέμα του ορίου του αφορολόγητου.

«Εκεί που θα σκίζατε τα μνημόνια, πάτε να κάνετε το παγκόσμιο ρεκόρ. Πάτε να κάνετε δύο μνημόνια μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια. Εμείς όμως θέλουμε ξεκάθαρες απαντήσεις και για το αφορολόγητο και για το ΦΠΑ και για τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και για τις συντάξεις που επισήμως μπήκαν στον κόφτη με την επιστολή αφοσίωσης της κυβέρνησης στο μνημόνιο και θέλουμε να μάθουμε και ποιες είναι οι περικοπές και ποιους θα πλήξουν», είπε ο κ. Αμυράς.

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να αναλογιστεί, σε σχέση με το πλεόνασμα, μήπως με την υπέρβαση των στόχων που εμφανίζει, ενισχύει τα επιχειρήματα εκείνων που λένε ότι δεν πρέπει να μειωθούν τα πλεονάσματα μετά το 2018.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ