Γ. Αμανατίδης: Άψογη σε επίπεδο διάφανειας η διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών

Γ. Αμανατίδης: Άψογη σε επίπεδο διάφανειας η διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών

«Υπήρξε ένας νόμος ο οποίος λειτούργησε επιτέλους μετά από τόσα χρόνια, υπήρξε μια διαδικασία η οποία στο επίπεδο διαφάνειας υπήρξε άψογη», σχολίασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, για την πολιτική αντιπαράθεση στο κοινοβούλιο σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Αμανατίδης τόνισε: «Είκοσι επτά χρόνια τώρα δεν υπήρξε καμία άδεια, όλα με προσωρινές άδειες, δεν έπρεπε κάποιος να κάνει κάτι; Και υπερασπίζονται το παλιό και θα δώσουν μάλιστα τα λεφτά πίσω; Μένω άναυδος με αυτά που ακούω, σε σχέση με αυτά που λέει η αντιπολίτευση».

Αναφερόμενος στις επαφές που είχε στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Αίγυπτο, ο κ. Αμανατίδης είπε πως συναντήθηκε με τον σύμβουλο του Αιγύπτιου προέδρου Σίσι, με αντικείμενο «θρησκευτικά ζητήματα».

Ο υφυπουργός είχε επαφές και με ομογενείς, τους οποίους κάλεσε να επενδύσουν στην Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε «πάρα πολύ ζωντανή», αν και μειωμένη σε αριθμό, την ελληνική παρουσία στην Αίγυπτο.

Ο κ. Αμανατίδης έκανε επίσης αναφορά και στην προγραμματισμένη διακυβερνητική, τριμερή συνάντηση στο Κάιρο, από 9-12 Οκτωβρίου, όπου «θα υπογραφούν επιμέρους συμφωνίες» από τις τρεις κυβερνήσεις, Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου. Μίλησε για συμφωνίες «που όχι μόνο διευρύνουν τη συνεργασία, αλλά βοηθούν στο να γίνει η Ελλάδα πύλη ενεργειακή για τα Βαλκάνια και για την Ευρώπη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ