Φλαμπουράρης: Μόλις βγούμε στις αγορές η Ελλάδα θα γίνει εργοτάξιο

Φλαμπουράρης: Μόλις βγούμε στις αγορές η Ελλάδα θα γίνει εργοτάξιο

Να συμψηφίσει και να ελαχιστοποιήσει την σκληρότητα των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ συγκρίνοντάς τα με αυτά των προηγούμενων κυβερνήσεων ενώ εμφανίστηκε και καθησυχαστικός για το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο μνημόνιο.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «αντί να μπορέσουμε να τα διορθώσουμε δυστυχώς και εμείς αναγκαστήκαμε κάποια μικρά πράγματα να τα κάνουμε. Αλλά δεν συγκρίνονται με τα παλιά».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, διαβεβαίωσε ότι για την κυβέρνηση τα εργασιακά και τα συνταξιοδοτικά έχουν κλείσει.

«Παραμένουμε στη ίδια θέση που είχαμε αρχικά με τους δανειστές ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει με τα μέτρα που έχουμε ήδη πάρει και όχι με νέα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση επιμένει σταθερά στην επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα μπορούσε να υλοποιήσει σήμερα το πρόγραμμα του 2014, είπε, ότι «τα βασικά στοιχεία του προγράμματος του 2014, αυτά τα οποία έχουν σχέση με την ελάφρυνση των οικονομικά αδύναμων, μόλις μπορέσουμε, μόλις έχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα θα προχωρήσουμε στα μέτρα που είχαμε πει τότε. Μόλις μπορέσουμε και βγούμε στις αγορές η Ελλάδα θα γίνει εργοτάξιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φλαμπουράρης και τόνισε, ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν επενδύσεις σε πολλούς τομείς ακόμη και στον αγροτοτροφικό τομέα ο οποίος», όπως είπε, είναι σχεδόν παρατημένος.

Επίσης ανέφερε ότι μόνο η ΝΔ μιλάει για τέταρτο μνημόνιο και ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις είπε ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα, αλλά χρειάζεται να προχωρήσει η ελληνική οικονομική ζωή χωρίς νέα λιτότητα για να μπει στον δρόμο της διεξόδου από την κρίση.

«Δεν χρειάζεται και δεν θα μπουν νέα μέτρα» δήλωσε ο κ. Φλαμπουράρης σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα και ικανότητα να είναι συνεπής στην εφαρμογή της συμφωνίας του Ιουλίου.

Παραδέχθηκε δε ότι δεν έγιναν όλα καλά, αλλά τόνισε ότι υπήρξε μια πορεία πέντε χρόνων που διέλυσε εργασιακές σχέσεις, θέσεις εργασίας, συντάξεις.