Φιλελεύθερος: Κατέστρεψαν και τη ΔΕΗ

Φιλελεύθερος: Κατέστρεψαν και τη ΔΕΗ

Με τίτλο κεντρικού θέματος «κατέστρεψαν και τη ΔΕΗ - Δολιοφθορά του ΣΥΡΙΖΑ στον πυλώνα της οικονομίας» κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή ο Φιλελεύθερος.

Σε ασφυξία ρευστότητας η επιχείρηση, χάνει 3 εκατ. ευρώ την ημέρα. Η πολιτική ανικανότητα και η διοικητική ανεπάρκεια της κυβέρνησης σε συνδυασμό με τη λογική του «Δεν πληρώνω» έχουν φέρει προ αδιεξόδου τη ΔΕΗ καθώς με ζημιές 1 δισ. ευρώ ετησίως αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας. Κρίσιμο το επόμενο δεκαήμερο για να αποφευχθεί ο ξαφνικός θάνατος.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

-Διαβάστε ακόμη στον Φιλελεύθερο

Ευρωπαϊκό ανάχωμα στις τουρκικές προκλήσεις.

Στήριξη στη θεωρία από τους ηγέτες της Ε.Ε

-Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη πρέπει να περάσει από τα λόγια στις πράξεις

Ο αρχηγός της Ν.Δ. έθεσε στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά και σε κατ'' ιδίαν συναντήσεις του με Ευρωπαίους ηγέτες το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας και των παραβιάσεων των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου


-Γιατί βρυχάται ο εγκλωβισμένος Ερντογάν

Επιδιώκει κλιμάκωση είτε για αμοιβαία διακοπή των ερευνητικών και γεωτρητικών δραστηριοτήτων είτε για να υιοθετηθεί φόρμουλα «συνεκμετάλλευσης» πριν ακόμη τη λύση του Κυπριακού. Την ίδια ημέρα που συνέρχονταν στις Βρυξέλλες οι 28 ηγέτες της Ε.Ε. που θα ενημερώνονταν για τις τουρκικές προκλήσεις, η Αγκυρα αποφάσισε να λύσει κάβους το δεύτερο ιδιόκτητο πλωτό γεωτρύπανο «Yavuz».

-O αντιεισαγγελέας Αγγελής βγάζει τη μάσκα από τον Ρασπούτιν

Αποκάλυψη τώρα. Ανάσυρση από το αρχείο των μηνύσεων Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου για την υπόθεση Novartis, ζητεί ο Γιάννης Αγγελής.

 -Συνεντεύξεις:

Μιχάλης Μπλέτσας : Το μέλλον είναι στην τεχνολογία, όσο λάδι κι αν παράγουμε

Ο διευθυντής πληροφορικής του ΜΙΤ Μιχάλης Μπλέτσας μιλά στον “Φ” για όλα. Την πολιτική και τα αίτια της κρίσης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, το θεσμικό κενό στην Ελλάδα, την 4η Βιομηχανική επανάσταση και την επόμενη μέρα της χώρας μας. Μια συνέντευξη που ανοίγει παράθυρο στο μέλλον μας.

-Τάσος Αβραντίνης: Αν δεν μειώσουμε τους φόρους θα είμαστε ιδανικοί αυτόχειρες

Ο υποψήφιος της Ν.Δ. μιλάει στον «Φ» για την υποψηφιότητά του, τη φιλελεύθερη σκέψη του και τη διάθεσή του να συμβάλει στις μεταρρυθμίσεις της χώρας

-Σπύρος Λίτσας: «Ο Ερντογάν έχει αυτοπαγιδευθεί»

«Ο Τούρκος πρόεδρος γνωρίζει ότι έχει πλήξει το τουρκικό κύρος, επομένως θα συνεχίσει να προκαλεί. Αν θα προκύψει θερμό επεισόδιο θα είναι εξαιτίας ατυχήματος» λέει ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

-Γιάννης Μανιάτης: TO ΚΙΝΑΛ είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές, θα γνωρίσει σοβαρούς κλυδωνισμούς. Η μόνη δύναμη που μπορεί να ξαναβάλει σήμερα τον προοδευτισμό σε τροχιά ανασυγκρότησης, είναι το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ», δηλώνει στον «Φιλελεύθερο» ο Γιάννης Μανιάτης, πρώην υπουργός Ενέργειας και υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας με το Κίνημα Αλλαγής.

Δημοσκοπήσεις: Ισχυρό σήμα πολιτική αλλαγής στις 7 Ιουλίου

Οι δημοσκοπήσεις διαψεύδουν ακόμα και τις πιο κρυφές ελπίδες του πρωθυπουργού για την εκλογική αναμέτρηση. Ούτε η πόλωση ούτε η παροχολογία δείχνουν ότι βρίσκουν ακροατήριο, την ώρα που οι δεξαμενές ψηφοφόρων στερεύουν καθώς καταγράφονται σημαντικές «διαρροές»

-ΚΙΝΑΛ: Ιλιγγος από τους πολλούς ..ελιγμούς

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων αναγκάζουν τη Γεννηματά να... αναπροσαρμόσει την τακτική της, που αποδεικνύεται καταστροφική.

-Ελένη Βαρβιτσιώτη: Ευτυχώς η «τελευταία μπλόφα» του ΣΥΡΙΖΑ δεν έπιασε

Η τελευταία μπλόφα» είναι αυτό ακριβώς που περιγράφει το βιβλίο των Ελένης Βαρβιτσιώτη και Βικτωρίας Δενδρινού: η πορεία που ακολούθησε η κυβέρνηση Τσίπρα το πρώτο δραματικό εξάμηνο του 2015 στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, φτάνοντας με το δημοψήφισμα τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην περιβόητη 17ωρη διαπραγμάτευση που έσωσε μεν την Ελλάδα, αλλά με πανάκριβο τίμημα: το τρίτο και για πολλούς αχρείαστο μνημόνιο. Είναι η αφήγηση «εκ των έσω» των δραματικών γεγονότων εκείνης της περιόδου, τα οποία έχουν αποκτήσει πλέον περίοπτη θέση στη μεταπολιτευτική ιστορία.

 -Το τηλεφώνημα-φωτιά στη δολοφονία Φύσσα

Άρχισαν χθες οι απολογίες των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής, με τον πρώτο να παραδέχεται την επικοινωνία που είχε με μέλος της Οργάνωσης και κινητοποίησε το τάγμα εφόδου

Διαβάστε στο οικονομικό ένθετο του Φιλελεύθερου:

-Τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα η πολιτική Ντράγκι για το νέο κύκλο ποσοτικής χαλάρωσης

Tον ερχόμενο Ιούνιο η Ελλάδα μπορεί να διαθέτει την αξιολόγηση «επενδυτική βαθμίδα» που χρειάζεται για να λάβει μέρος στην ποσοτική χαλάρωση. Η ένταξη στο QE αλλάζει κατηγορία την Ελλάδα, όχι μόνο γιατί θα μπορέσουμε να δανειστούμε με μηδενικό επιτόκιο από την ΕΚΤ μερικά δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά γιατί βελτιώνει άρδην το κλίμα για την οικονομία.

-Αγροτική επανάσταση για να μη χαθεί άλλη μια ευκαιρία

Χρειάζονται στοχευμένες φορολογικές αλλαγές, ενίσχυση των παραγωγικών επενδύσεων, κυρίως όμως μέσα από δομικές αλλαγές, έμφαση στην εκπαίδευση των παραγωγών και κυρίως συνενώσεις σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους τρόπους

-Eνας νέος επενδυτικός κόσμος γεννιέται στο Λονδίνο και τη Σαγκάη

Το Shanghai-London Stock Connect ανοίγει έναν νέο δρόμο στις κεφαλαιαγορές του πλανήτη και δίνει μια άλλη δυναμική τόσο στην παγκόσμια προσφορά κεφαλαίων όσο και στη ζήτηση κεφαλαιακών αναγκών.

-Η καταιγίδα που επωάζεται στη Silicon Valley

Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου σε ΗΠΑ και Ευρώπη αλλάζει άρδην το οικονομικό περιβάλλον για τους τεχνολογικούς κολοσσούς. Ποιες είναι οι κύριες γραμμές της “υπεράσπισής τους” και πως εμπλέκονται οι προεδρικές εκλογές του 2020.

-Σκληρό παζάρι στο παρασκήνιο για τα ανώτατα αξιώματα της Ε.Ε.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δυσκολεύονται ιδιαίτερα, διότι πρέπει να ικανοποιηθούν πολλές πλευρές, να τηρηθούν οι πολιτικές και γεωγραφικές ισορροπίες, να υπάρχει επαρκής εκπρόσωπηση και γυναικών και να δοθεί και ένα πειστικό μήνυμα στους Ευρωπαίους πολίτες ότι οι νέες ηγεσίες θα έχουν την ικανότητα και το πολιτικό εκτόπισμα να αντιμετωπίσουν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ενωση.

-Η πρώτη ριπή στον Περσικό Κόλπο...

Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέρριψαν αμερικανικό drone, κάτι που συνιστά την πρώτη ευθεία σύγκρουση Τεχέρανης και Ουάσινγκτον στον Περσικό. «Το Ιράν έκανε τεράστιο λάθος» σχολίασε στο Τwitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

-Το «Γ. Καραϊσκάκης» χτυπάει καμπανάκι στα νέα γήπεδα

Ποιες είναι οι προοπτικές για τις καινούργιες εγκαταστάσεις της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού.

-Φορτούνης από χρυσάφι

Στα 6 εκατομμύρια καθαρά το νέο 4ετές συμβόλαιο. Τεράστια ενίσχυση και υπέρβαση του Ολυμπιακού. Σε σχέση ισχύος η ΠΑΕ, αν έρθει πλέον πρόταση από ομάδα του εξωτερικού.

-Τα κορίτσια του Sonke σε διακοπές

Έκθεση στην Kapopoulos Fine Arts από 22 έως 27 Ιουνίου.