Στην παραδοχή ότι η ελληνική πλευρά δεν ξέρει πότε θα επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας πως οι τουρκικές προκλήσεις δεν θα τελειώσουν με τις εκλογές της 24ης Ιουνίου.
Μιλώντας στο Θέμα 104,6 και σε ερώτηση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης ο κ. Κουβέλης ομολόγησε ότι «δεν ξέρουμε πότε» θα αποφυλακιστούν προσθέτοντας ότι «το ίδιο δεν το ξέρουν Γερμανοί, Αμερικανοί και άλλων εθνικοτήτων που είναι κρατούμενοι». Χαρακτήρισε, δε, «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά των Τούρκων, επισημαίνοντας «το γεγονός ότι οι δύο στρατιωτικοί είναι ταυτόχρονα και στρατιωτικοί των δυνάμεων του ΝΑΤΟ είναι ένα πρόσθετο στοιχείο που βαρύνει την Τουρκία».
Επίσης έκανε την εκτίμηση ότι οι τουρκικές προκλήσεις δεν θα τελειώσουν με τις εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία και διατύπωσε την άποψη ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν και χειρότερα, λόγω κυμαινόμενης έντασης. «Οι μεγάλες ταχύτητες των μαχητικών αεροσκαφών αυξάνουν τις πιθανότητες ατυχήματος. Ένα θερμό επεισόδιο μπορεί να θερμάνει συνολικά το Αιγαίο», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.
Όπως είπε «με ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πρακτική της έντασης από την Τουρκία που έχει πυκνώσει τις τελευταίες ημέρες τις παραβάσεις και παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο και έχει μαζέψει πλοία στα δικά της αγκυροβόλια προκειμένου να εξάρει την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας και να κινηθεί αξιοποιώντας έναν εθνικισμό στο εσωτερικό της Τουρκίας».
Όσον αφορά το Σκοπιανό αφού εκτίμησε ότι η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο, πρόσθεσε ότι «η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται δημοψήφισμα. Παρά τις αντίθετες απόψεις τα πράγματα έχουν ωριμάσει, έχει τρέξει πάρα πολύ νερό εδώ και πολλά χρόνια ανεξάρτητα από τις ταλαντεύσεις στο πρόσφατο και το απώτερο παρελθόν».
Στην ερώτηση για το πώς θα έπρεπε να ψηφιστεί η συμφωνία ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι «συνταγματολογικά θα έλεγα ότι αρκεί η προβλεπόμενη πλειοψηφία αλλά θα ήμουν ιδιαίτερα ικανοποιημένος αν η πλειοψηφία της Βουλής ήταν αρκετά μεγάλη και ευρεία».