Ευρωπαϊκή λύση στο προφυγικό ζητά ο M. Weber

Ευρωπαϊκή λύση στο προφυγικό ζητά ο M. Weber

O επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των συντηρητικών στο ευρωκοινοβούλιο Manfred Weber αναμένει μια ευρωπαϊκή λύση στην προσφυγική κρίση παρά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Neue Osnabrucker Zeitung» ο M. Weber είπε ότι «εθνικά μέτρα όπως στα Βαλκάνια δεν πρέπει να βρίσκονται σε αντίθεση με μια κοινή ευρωπαϊκή λύση».

Μπορεί κανείς να κατανοήσει το γεγονός ότι οι βαλκανικές χώρες λόγω της ιδιαίτερης πίεσης από τις μεταναστευτικές ροές αντιδρούν, πρόσθεσε ο κ. Weber, όμως το ουσιαστικό συμπέρασμα της τελευταίας συνόδου κορυφής με την Τουρκία είναι ότι επιτέλους οι χώρες της Ε.Ε. θα δράσουν τώρα από κοινού και πολύ συγκεκριμένα.

«Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κοινή λύση της μεταναστευτικής κρίσης», σημείωσε. Κάτι το οποίο ισχύει τόσο για την συνεργασία με την Τουρκία, όσο και για τη βοήθεια προς την Ελλάδα ή για το μήνυμα ότι η Ευρώπη «θέλει να βάλει ένα τέλος στο ελεύθερο πέρασμα συνόρων, το δουλεμπόριο ανθρώπων και την παράνομη μετανάστευση προς την Ελλάδα».

Ο Manfred Weber υπεραμύνθηκε, επίσης, της πολιτικής της καγκελαρίου Angela Merkel στην προσφυγική κρίση: «Είναι καλό το ότι η καγκελάριος παρακινεί τις άλλες χώρες της Ε.Ε. ώστε να βρεθεί μια λύση», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ