Ευ. Βενιζέλος: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει θεσμική ευθύνη

Ευ. Βενιζέλος: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει θεσμική ευθύνη

Με άρθρο του στη σημερινή έκδοση του Φιλελεύθερου ο πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος παρεμβαίνει στην επιχείρηση του Μεγάρου Μαξίμου για ορισμό της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων λίγες μέρες πριν την προσφυγή στις εθνικές κάλπες. Προτρέπει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διασφαλίσει την εφαρμογή του Συντάγματος και να προστατεύσει το κύρος της δικαιοσύνης και των λειτουργών της.

Στο άρθρο του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά και την “αλληλογραφία του υπουργού Δικαιοσύνης-ΝΔ, έχει θεσμική υποχρέωση να μην συμπράξει σε μεθοδεύσεις αλλά να διασφαλίσει την εφαρμογή του Συντάγματος και να προστατεύσει το κύρος της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της.

Σημειώνει επίσης ότι “με την επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση συνομολόγησε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα αρμοδιότητας και νομιμοποίησης του απερχόμενου υπουργικού συμβουλίου και πρότεινε να παραβιαστεί το Σύνταγμα με ωμό και πανηγυρικό τρόπο μέσω της συνεννόησης ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ ως προς τα πρόσωπα του νέου Προέδρου και του νέου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου”.