Εξάρθωση πολυεθνικής σπείρας λαθρεμπορίας φαρμάκων  - Δύο εργαστήρια στην Ελλάδα
Interpol
Interpol

Εξάρθωση πολυεθνικής σπείρας λαθρεμπορίας φαρμάκων - Δύο εργαστήρια στην Ελλάδα

Οργανωμένη εγκληματική ομάδα με πολυετή δράση στο λαθρεμπόριο αναβολικών στεροειδών και άλλων παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων, όπως φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία, εξάρθρωσε η ελληνική οικονομική αστυνομία, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής επιχείρησης που συντονίστηκε από την Europol.  

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της Europol, μέλη της συγκεκριμένης ομάδας δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα, ενώ είχαν άλλα μικρά κέντρα στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία. 

Οι ελληνικές αρχές εντόπισαν δύο εργαστήρια που χρησιμοποιούνταν στην Ελλάδα για τη μετατροπή πρώτων υλών σε διάφορα ιατρικά προϊόντα που διακινούνταν μέσω Μολδαβίας και Βουλγαρίας.

Οι πωλήσεις πραγματοποιούνταν μέσω ιστοσελίδων και κρυπτογραφημένων διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διεθνή πελατεία, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων επαγγελματιών αθλητών.

Επιπλέον, σε μια μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη ένα ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής ομάδας, ενώ κατασχέθηκαν περισσότερες από 2,4 εκ. μονάδες αναβολικών στεροειδών και άλλων παράνομων ουσιών, καθώς και υλικά συσκευασίας.

Συνολικά στην επιχείρηση που έγινε σε Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία και στην οποία ενεπλάκησαν οι αρχές από 28 χώρες, κατασχέθηκαν 10,5 εκατομμύρια φαρμακευτικά προϊόντα, συνελήφθησαν 349 ύποπτοι και σφραγίστηκαν 10 παράνομα εργαστήρια.