Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά – Υποστήριξε πως δεν έχει εμβολιαστεί το 70%

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά – Υποστήριξε πως δεν έχει εμβολιαστεί το 70%

Την ώρα που ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες πραγματοποιώντας τετ α τετ με τον Ταγίπ Ερντογάν και την ώρα που οι Ευρωπαίοι αλλά και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εμφανίζονται να πιέζουν την Τουρκία ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να δώσει τηλεοπτική συνέντευξη προκειμένου να επικρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να αποδομήσει δημοσίως τις διεθνείς επαφές της χώρας.

Υποστήριξε πως το 70% του πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί αφήνοντας εκτός αυτούς που έχουν λάβει πρώτη δόση. Τι είπε για βόρεια Μακεδονία

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να δώσει συνέντευξη την ημέρα που ο έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο στο πλαίσιο της συνεδρίασης των χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Και ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τις πιέσεις που δέχεται η τουρκική πλευρά και για την συμπεριφορά της στο Αιγαίο επιχείρησε να αποδομήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να τον εμφανίσει ως αδύναμο και κυρίως ως ενεργούμενο με βάση εσωκομματικά κριτήρια προκαλώντας αλγεινές εντυπώσεις.

«Δεν περιμένω πολλά» είπε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας πως ο «Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να πετάξει το τενεκεδάκι παρακάτω» και να πετύχει μόνο ένα «θερινό μορατόριουμ». Μάλιστα υποστήριξε πως ο Πρωθυπουργός αποφεύγει να προωθήσει τις ελληνικές θέσεις σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν θα απέφευγε να θέσει επί της ουσίας τα μεγάλα ζητήματα και τάχθηκε υπέρ της προσφυγής στη Χάγη με κόκκινες γραμμές. «δεν θα απέφευγα να θέσω το θέμα των γκρίζων ζωνών» πρόσθεσε κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως πράττει ότι πράττει διότι έχει «σοβαρές αβαρίες στο εσωτερικό του»

Και όλα αυτά την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν και χωρίς να γνωρίζει τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο ηγετών, σημειώνοντας πως μόνο η Τουρκία κερδίζει διότι εμφανίζεται ως το «καλό παιδί» στα ελληνοτουρκικά.

Σε ό,τι αφορά το θέμα που ανέκυψε με την εμφάνιση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας ο Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε της συμφωνίας των Πρεσπών και δήλωσε πως όλο το θέμα έγινε για το «σηματάκι» στις στολές με τις οποίες αυτή εμφανίζεται στο Euro. Μάλιστα ανέφερε αυτά που είπε το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονας σημειώνοντας ότι δεν είναι δημόσια οντότητα αλλά είναι ιδιωτικού δικαίου

Στο σημείο αυτό υποστήριξε πως θα είχε αλλάξει το σχετικό σήμα αν είχε πιέσει η Ελληνική πλευρά όχι με βάση τη συμφωνία αλλά στη βάση της καλής... πίστης. «Ορθώς διαμαρτυρήθηκε» είπε σχετικά με την παρέμβαση Δένδια προσθέτοντας όμως ότι «όφειλε να διαμαρτυρηθεί πιο έγκαιρα».

Η αναφορά στους εμβολιασμούς και το ποσοστό των ανεμβολίαστων

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς και την πανδημία. Αφού επανέλαβε όσα υποστηρίζει σχετικά με τη διαχείριση της από την κυβέρνηση ασκώντας κριτική για τους νεκρούς σημειώνοντας πως απέτυχε υποστήριξε ανοιχτά ότι το 70% του πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί. Και αυτό διότι δεν περιλαμβάνει όσους έχουν λάβει την πρώτη δόση.

Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν σαφής τονίζοντας κατ επανάληψη το ως άνω ποσοστό την ώρα που στο παρελθόν το κόμμα του έφτασε να επικαλεστεί την τακτική της Βρετανίας όπου επελέγη να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός με μία δόση εμβολίου.

Και αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το έπραξε την ημέρα κατά την οποία οι εμβολιασμοί άγγιξαν τα 6,8 εκατομμύρια με τα 2,8 να αφορούν δεύτερη δόση και ενώ οι επιστήμονες εξηγούν πως και όσοι έχουν λάβει την πρώτη δόση αποκτούν αντισώματα.

Ο κ. Τσίπρας απέφυγε όμως να λάβει θέση και για την ανάγκη να καταστούν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για ειδικές κατηγορίες όπως οι εργαζόμενοι στην υγεία και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ενώ αποστάσεις πήρε και από το θέμα των διευκολύνσεων υποστηρίζοντας πως δεν έχει εμβολιαστεί επαρκής αριθμός για να προχωρήσει ένα τέτοιο σχέδιο θέτοντας και ζήτημα παραβίασης δικαιωμάτων και δημοκρατίας...

Στο σημείο αυτό δήλωσε πως τάσσεται υπέρ της πειθούς και έθεσε θέμα σχετικά με τη διαφημιστική καμπάνια για το ζήτημα ρωτώντας για το που πήγαν τα χρήματα που έδωσε η κυβέρνηση στα ΜΜΕ.