Επεισόδια στα παλαιστινιακά εδάφη μετά τις ανακοινώσεις Trump

Επεισόδια στα παλαιστινιακά εδάφη μετά τις ανακοινώσεις Trump

Συγκρούσεις ξέσπασαν στα παλαιστινιακά εδάφη ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και τις ισραηλινές δυνάμεις, μετά τις ανακοινώσεις Trump για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Οι σφοδρότερες συγκρούσεις ξέσπασαν στην Ραμάλα και τη Βηθλεέμ όταν οι ισραηλινές δυνάμεις επιχείρησαν να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις.

Οι αμερικανικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν διαμαρτυρίες μετά την ανακοίνωση, η οποία προκάλεσε έντονη ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι Παλαιστίνιοι βγήκαν στους δρόμους της Δυτικής Όχθης και συγκρούστηκαν με τις ισραηλινές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με δακρυγόνα. Στην Ιερουσαλήμ, περίπου 20 διαμαρτυρόμενοι στην ιστορική Πύλη της Δαμασκού διέταξαν να φύγουν από την αστυνομία.

Κάλεσμα σε νέα ιντιφάντα εναντίον του Ισραήλ απηύθυνε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, μετά από την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως ισραηλινής πρωτεύουσας από τον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναπτύξει επιπρόσθετες δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι επιπλέον τάγματα θα αποσταλούν στην Δυτική Όχθη και ότι κι άλλες δυνάμεις θα είναι σε ετοιμότητα να επέμβουν αν χρειαστεί, καθώς υπάρχουν φόβοι για την πρόκληση βίαιων επεισοδίων. Ο στρατός δεν διευκρίνισε σχετικά με τον αριθμό των επιπρόσθετων στρατιωτών που θα αναπτυχθούν.

 

Φωτογραφία: AP