Επεισόδια και χημικά στην πορεία διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Μέρκελ

Επεισόδια και χημικά στην πορεία διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Μέρκελ

Επεισόδια σημειώθηκαν κέντρο της Αθήνας κατά την πορεία διαμαρτυρίας αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων στο πλαίσιο της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγγελα Μέρκελ, με την αστυνομία να απαντά κάνοντας ρίψη χημικών.

Ειδικότερα, διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Παλαιάς Βουλής.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει με οχήματα το δρόμο σε εκείνο το σημείο για να εμποδίσει τους διαδηλωτές να φτάσουν στη Βουλή. Οι τελευταίοι, στην προσπάθειά τους να περάσουν συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς, που έκαναν χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

επεισόδια

επεισόδια

επεισόδια

επεισοδια

επεισόδια

Με κεντρικό σύνθημα «Μέρκελ ανεπιθύμητη, έξω ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΝΤ», οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια και προκειμένουν να κατευθυνθούν μέχρι τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ.

Όπως αναφέρουν αριστερές οργανώσεις και συλλογικοτήτες σε ανακοίνωσή τους «η Μέρκελ έρχεται στη χώρα μας με σκοπό να προωθήσει τα ιδιαίτερα συμφέροντα της γερμανικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ούτε βήμα πίσω! Η Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη. Τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα μπροστά! Κάτω η πολιτική κυβερνήσεων - ΕΕ- ΔΝΤ - κεφαλαίου».

Σημειώνεται ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Απαγόρευση συναθροίσεων και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Με απαγόρευση συγκεντρώσεων και συναθροίσεων και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας φθάνει το απόγευμα στην Αθήνα η γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ενώ κλειστοί θα είναι και κάποιοι σταθμοί του μετρό. 

Επί ποδός θα βρίσκονται πάνω από 2.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών, ενώ κατά τις μετακινήσεις της κ. Μέρκελ θα κλείνουν οι δρόμοι, αφού πρώτα θα ελέγχεται πολύ σχολαστικά κάθε διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσει.

Επίσης, απαγορεύτηκαν με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής οι πορείες και συγκεντρώσεις σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της Αθήνας, αλλά και στα περίχωρα. 

Η απαγόρευση δεν επηρεάζει την συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί από διάφορες παρατάξεις και συλλογικότητες για τις 18.00 το απόγευμα στα Προπύλαια, καθώς αυτά δεν είναι μέσα στην ζώνη απαγόρευσης - δεν θα επιτραπεί όμως η πορεία προς το Σύνταγμα, που επίσης έχουν προαναγγείλει οι διοργανωτές, καθώς το όριο που τίθεται είναι η οδός Αμερικής.

Επηρεάζει επίσης την προγραμματισμένη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα στον Ευαγγελισμό, καθώς το σημείο είναι μέσα στον «δακτύλιο» της απαγορευμένης ζώνης που έχει οριστεί από την ΕΛ.ΑΣ και επομένως δεν θα επιτραπεί η συγκεκριμένη συγκέντρωση.

Ζώνες απαγόρευσης κάθε συγκέντρωσης και πορείας, έχουν οριστεί επίσης στον κρατικό αερολιμένα και κατά μήκος της Αττικής οδού, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Βουλιαγμένης, όπου θα διαμείνει η κ. Μέρκελ, καθώς και στο Χαλάνδρι και Μαρούσι, όπου η καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, θα επισκεφθεί την Παρασκευή το σπίτι του Γερμανού πρέσβη και την Γερμανική Σχολή.