Εντοπίστηκε σορός ανοιχτά της Βουλιαγμένης

Εντοπίστηκε σορός ανοιχτά της Βουλιαγμένης

Μία ακόμα σορός εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στα ανοιχτά της Βουλιαγμένης, κοντά στο νησί Φλέβες, και σύμφωνα με πληροφορίες φέρει εγκαύματα. 

Τη σορό εντόπισε ένας ιδιώτης με το σκάφος του, καθώς είδε να επιπλέει στη θάλασσα ένα πτώμα. Στη συνέχεια, ειδοποίησε το Λιμενικό, το οποίο μετέβη στο σημείο για την περισυλλογή.

Σε διευκρίνιση για τη σορό που εντοπίστηκε το πρωί στον Σαρωνικό Κόλπο, προέβη το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή. Οπως τονίζεται, η σορός που εντοπίστηκε ανήκει σε γυναίκα και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο για τη διενέργεια νεκροψία νεκροτομής.

Εάν μετά τη διαδικασία της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα διαπιστώσει τα αίτια θανάτου, επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για νεκρό από την πυρκαγιά που έπληξε την ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου, θα μεγαλώσει κι άλλο η λίστα των θυμάτων της τραγωδίας.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το απόγευμα, εντοπίστηκε μία σορός ενός άνδρα στη θάλασσα έξω από το Κόκκινο Λιμανάκι, ενώ αργά το βράδυ η Πυροσβεστική ενημέρωσε πως τα ταυτοποιημένα θύματα των φονικών πυρκαγιών ανέρχονται στα 74.

Στους 14 επισήμως οι αγνοούμενοι

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής οι αγνοούμενοι είναι πλέον 14. Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της γίνεται έκκληση προς τα ΜΜΕ, μέχρι να ταυτοποιηθούν όλες οι σοροί που βρίσκονται στο νεκροτομείο, να μην προσθέτουν τους νεκρούς με τους αγνοούμενους, καθώς επί της ουσίας, πολλοί από τους φερόμενους ως αγνοούμενοι μπορεί να είναι μεταξύ των νεκρών που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ με τα υπάρχοντα στοιχεία μπορεί ακόμα να δοθεί οριστική απάντηση για τον αριθμό των νεκρών.

Όπως ανέφερε χτες το βράδυ το Πυροσβεστικό Σώμα, «Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 70. Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Επιπλέον, ένας άνδρας ανασύρθηκε σήμερα νεκρός από πνιγμό στη θαλάσσια περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας. Όμως, τα στοιχεία του δεν έχουν εξακριβωθεί.

Οι αγνοούμενοι, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε 14 άτομα». 

Σημειώνεται, τέλος, ότι εδώ και μέρες συνεχίζεται η σύγχυση σχετικά με τον αριθμό των νεκρών μετά τις προ ημερών δηλώσεις της Πυροσβεστικής, η εκπρόσωπος της οποίας απέφυγε να μιλήσει για συγκεκριμένο αριθμό.

Διαβάστε ακόμα:

- Εκθέτουν την κυβέρνηση οι αποκαλύψεις από ΕΚΑΒ, ΠΟΕΔΗΝ και ΚΕΕΛΠΝΟ

- Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για την φονική πυργκαγιά