Ένσταση στην απόρριψη αποφυλάκισης υπέβαλαν οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Ένσταση στην απόρριψη αποφυλάκισης υπέβαλαν οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Ένσταση κατά της αρνητικής απόφασης της τουρκικής Δικαιοσύνης στο νέο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται για 27η μερα στις φυλακές της Αδριανούπολης, κατέθεσαν σήμερα οι συνήγοροί τους.

Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, οι δικηγόροι χρησιμοποιώντας όλα τα περιθώρια του νόμου έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν σε διαφορετικό δικαστήριο για την ένσταση κι όχι απαραίτητα στο δικαστήριο που έλαβε την απόφαση αρχικώς. Το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να απαντήσει εντός 7 ημερών.

Αν βέβαια η απόφαση του άλλου δικαστηρίου σήμερα είναι διαφορετική και ορίσει ότι είναι άδικη η κράτησή τους, τότε αυτή η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από το πρώτο δικαστήριο.

Χτες είχε γίνει γνωστό ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν προφυλακισμένοι, μέχρι νεωτέρας, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, καθώς ο Τούρκος εισαγγελέας απέρριψε το νέο αίτημα για υπό όρους αποφυλάκισή τους, κάνοντας λόγο για «ύποπτα στοιχεία που έχουν βρεθεί» και ακόμα εξετάζονται.

Συγκεκριμένα, ο δικαστής που εξέτασε το αίτημα αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι με το σκεπτικό ότι «υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία - ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται».

Επιπλέον, με βάση το σκεπτικό, όπως δημοσιεύθηκε στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ο δικαστής επικαλείται το γεγονός ότι «δεν διαθέτουν διεύθυνση διαμονής στην Τουρκία», ακόμη ότι «υφίσταται η σκέψη ότι μπορεί να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι». Στους λόγους απόρριψης της άρσης προφυλάκισης συμπεριλαμβάνεται και το ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, αλλά και ο τρόπος που αυτή έγινε.