Ένωση Κεντρώων: Θα αξιολογήσουμε το «πακέτο» που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή

Ένωση Κεντρώων: Θα αξιολογήσουμε το «πακέτο» που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή

Photo by Sooc

"Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από την οικουμενική κυβέρνηση", τόνισε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό "Πρακτορείο 104,9 FM", ενώ σημείωσε ότι είναι ανάγκη να κλείσει τώρα η κυβέρνηση τη δεύτερη αξιολόγηση και η Ένωση Κεντρώων θα αξιολογήσει το "πακέτο" που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για να αποφασίσει αν θα το ψηφίσει ή όχι.

"Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από την οικουμενική κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε, βλέπετε τι γίνεται. Ακριβώς γιατί στο εσωτερικό της χώρας, ένας από τους λόγους που δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί είναι ότι υπάρχουν και άλλες φωνές, διαφορετικές, στο εσωτερικό της χώρας", είπε ο κ. Σαρίδης και πρόσθεσε: "Και, ξέρετε, αν η φωνή δεν είναι μία, αν δεν είναι ενιαία η φωνή, η διαπραγμάτευση δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες. Από την άλλη πλευρά πρέπει να κατανοήσουμε όλοι οι Έλληνες ότι είναι εθνική υπόθεση το να προχωρήσουμε, τουλάχιστον τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας να μπορέσουν να βρουν συμβιβαστικές λύσεις και να μπορέσουν να προχωρήσουν μαζί".

Για τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ ο κ. Σαρίδης υπογράμμισε: "Σήμερα είναι μια πάρα πολύ κρίσιμη μέρα για την Ελλάδα. Κρατάμε την ανάσα μας για το τι θα γίνει. Προς το παρόν όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η πρόταση του ΔΝΤ θα είναι να παραμείνει μέσα στο πρόγραμμα, αλλά μόνο σαν τεχνικός σύμβουλος".

Ως προς το ζήτημα της δεύτερης αξιολόγησης παρατήρησε: "Σε οποιαδήποτε περίπτωση αυτή τη στιγμή θα πρέπει να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και αν η κυβέρνηση θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, να την οδηγήσει, αφού, όμως, κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση".

Σε ερώτηση, αν η Ένωση Κεντρώων είναι διατεθειμένη να ψηφίσει το "πακέτο" που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, ώστε να συμβάλει με αυτόν τον τρόπο στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ο κ. Σαρίδης άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, λέγοντας: "Να δούμε πρώτα τι πακέτο θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή. Θα αξιολογήσουμε αυτό το οποίο θα μας φέρει. Πιστεύουμε και εμείς ότι θα είναι προς το εθνικό συμφέρον. Δεν μπορεί μια ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει να αποδεχτεί κάτι το οποίο δεν θα το αντέξει ο ελληνικός λαός".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ