Ένοχος ο Κορκονέας για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου - Αθώος ο Σαραλιώτης

Ένοχος ο Κορκονέας για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου - Αθώος ο Σαραλιώτης

Την ενοχή του Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο. Ως εκ τούτου δεν άλλαξε κάτι από την πρωτόδικη απόφαση, η οποία επιφύλασσε ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον φυλάκιση 15 μηνών για πράξεις οπλοχρησίας στον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Υπενθυμίζεται, ότι η μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε συνδυασμό με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, πιθανότατα να οδηγούσε σε μια ελαφρύτερη ποινή για τον κατηγορούμενο. 

Αντίθετα, αθώος έλλειψη διπλού δόλου ο οποίος απαιτείται, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκε ο Βασίλης Σαραλιώτης, που βρισκόταν εκτός φυλακής από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο και περίμενε τη σημερινή κρίση, προκειμένου να δει αν θα επιστρέψει στη φυλακή.

«Το δικαστήριο κρίνει ομόφωνα ένοχο τον πρώτο κατηγορούμενο της πράξης της ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο. Ομόφωνα αθώος ο δεύτερος κατηγορούμενος, ελλείψει διπλού δόλου λόγω αμφιβολιών», τόνισε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Η απόφαση ανακοινώθηκε παρουσία των γονέων του ειδικού φρουρού και εν τη απουσία της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου Τζίνας Τσαλικιάν.