Εν μέσω συνεχών εμπλοκών η εκκένωση του Χαλεπίου

Εν μέσω συνεχών εμπλοκών η εκκένωση του Χαλεπίου

Εν μέσω συνεχών εμπλοκών και προβλημάτων ξεκίνησε και πάλι στο Χαλέπι η απομάκρυνση των αμάχων και των ανταρτών που είχε διακοπεί καθώς πυρπολήθηκαν λεωφορεία που θα παραλάμβαναν τους πολίτες.   

Όπως μεταδίδεται ένας αριθμός λεωφορείων που μεταφέρουν αντάρτες και τις οικογένειές τους, άρχισαν να εγκαταλείπουν τις περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, σύμφωνα με την Κρατική Τηλεόραση της Συρίας.

Νωρίτερα η εκεχειρία ήταν στον αέρα καθώς κάποια λεωφορεία τα οποία πήγαιναν για να παραλάβουν αρρώστους και τραυματισμένους από τα περικυκλωμένα (από τους αντάρτες) χωριά αλ-Φούα και Κεφράγια, δέχθηκαν επίθεση και έχουν παραδοθεί στις φλόγες σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και την Κρατική Τηλεόραση της Συρίας.

Μερικά από τα λεωφορεία, όπως και οχήματα της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, είχαν φτάσει στην είσοδο των δύο χωριών.

Η κρατική τηλεόραση στη Συρία είχε μεταδώσει ότι επιτεύχθηκε μία νέα συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών για την απομάκρυνση ανθρώπων από το ανατολικό Χαλέπι, σε αντάλλαγμα για την απομάκρυνση ανθρώπων από τα χωριά αλ-Φούα και Κεφράγια, που έχουν περικυκλώσει οι αντάρτες.

Περίπου 1.200 άμαχοι θα απομακρυνθούν αρχικά από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, ενώ ο ίδιος αριθμός αμάχων θα απομακρυνθεί από τα δύο χωριά, σύμφωνα με την τηλεόραση “ al-Ikhbariya TV.”

Μόλις οι άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από τα χωριά φτάσουν με ασφάλεια σε περιοχές που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, τότε, θα επιτραπεί η αποχώρηση μαχητών από το Χαλέπι, ενώ η αποχώρηση μελών των οικογενειών τους, θα γίνει σε συνάρτηση με τον αριθμό των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα δύο χωριά.