Εκτός διαδικασίας για την επιλογή Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης η Ντ. Μπακογιάννη

Εκτός διαδικασίας για την επιλογή Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης η Ντ. Μπακογιάννη

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των δύο τελικών υποψηφίων για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης και μένει εκτός της κούρσας διαδοχής. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, που μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης υπέβαλε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) τα ονόματα των δύο υποψηφίων για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού.

Οι δύο υποψήφιοι, από τους τέσσερις που είχαν προταθεί αρχικά, είναι η Αναπληρώτρια Πρωθυπουργός, Υπουργός Εξωτερικών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς και ο Υπουργός Εξωτερικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Άμυνας του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς.

Εκτός της διαδικασίας μένει και ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής της Λιθουανίας Άντριους Κουμπίλιους. Η ΚΣΣΕ θα προχωρήσει στην εκλογή του νέου ΓΓ κατά τη Σύνοδο που θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο, μεταξύ 24 και 28 Ιουνίου και η θητεία του διαδόχου του νυν ΓΓ, Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, αρχίζει την 1η Οκτωβρίου.

Η ΚΣΣΕ θα προχωρήσει στην εκλογή του νέου ΓΓ κατά τη Σύνοδο που θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο, μεταξύ 24 και 28 Ιουνίου και η θητεία του διαδόχου του νυν ΓΓ, Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, αρχίζει την 1η Οκτωβρίου.