Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων - Τι συζητείται

Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων - Τι συζητείται

Το κατά πόσο θα πρέπει να ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία στις περιοχές που είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες εξετάζει σε έκτακτη συνεδρίασή της η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί και ο έλεγχος που θα γίνονται στους ταξιδιώτες όταν θα φτάνουν στη χώρα μας από το εξωτερικό.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας, ενώ, σύμφωνα με την ΕΡΤ οι λοιμωξιολόγοι  θα προχωρήσουν και σε σχετικές εισηγήσεις προς την κυβέρνηση αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν με το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων την προσεχή Δευτέρα.

Σήμερα σε καθεστώς αυστηρών περιοριστικών μέτρων είναι οι περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα), οι δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου στην Κοζάνη, το Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας στο Λασίθι, η Νέδα, Αγιοχωρίου και Ήπιο του Δήμου Αρριαννών στην Ροδόπη, ο δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων στην Βοιωτία στην Κοινότητα Σπερχειάδας, ο Δήμος Μακρακώμης, στην Φθιώτιδα, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών στη Ροδόπη και η Κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου στη Φλώρινα και τέλος η Κάλυμνος.

Υπενθυμίζεται ότι νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα.

Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία την Παρασκευή. Επιπλέον, τονίζεται ότι την ίδια μέρα Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Στο μεταξύ, αύριο αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή εκ νέου ώστε να αποφασιστεί αν τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν την λειτουργία του λιανεμπορίου υπό την μορφή του click away από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, κάτι το οποίο ωστόσο θα κριθεί την τελευταία στιγμή βάσει της πορείας των πιο πρόσφατων στοιχείων.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής αρχικά ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Πέμπτης ωστόσο κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά της για την Παρασκευή ώστε να ενσωματωθούν και να ληφθούν υπ' όψιν αναλυτικότερα στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανακοινώνοντας την επιστροφή της χώρας σε καθεστώς αυστηρού lockdown από τις 3/1-11/1 είχε αναφέρει πως όλες οι δραστηριότητες οι οποίες ανεστάλησαν θα επανέλθουν με το πέρας αυτής της εβδομάδας, ενώ παράλληλα τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επαναλειτουργήσει από