Εκκενώνεται ο Ερυθρός Σταυρός και μετατρέπεται σε νοσοκομείο για Covid- Σήμερα οι ανακοινώσεις Κικίλια

Εκκενώνεται ο Ερυθρός Σταυρός και μετατρέπεται σε νοσοκομείο για Covid- Σήμερα οι ανακοινώσεις Κικίλια

Τη μετατροπή του «Ερυθρού Σταυρού» στα πρότυπα του «Σωτηρία» και του «Σισμανογλείου» προκειμένου να μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά Covid-19 αποφάσισε το υπουργείο Υγείας με την εκκένωση του νοσοκομείου να βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Η κίνηση αυτή έρχεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αντιμετωπίσει την έξαρση της πανδημίας αναπτύσσοντας εντατικές σε χειρουργεία και χώρους ανάνηψης μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώσεις θα κάνει σήμερα στις 6 το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος θα παρουσιάσει το πρόγραμμα ένταξης ιδιωτικών κλινικών στο ΕΣΥ για τη μάχη κατά της πανδημίας. 

Τα non-covid περιστατικά αναμένεται να μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές του λεκανοπεδίου. 

Το 100% αγγίζει η πληρότητα στις ΜΕΘ

Στο μεταξύ η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 100% στην Αττική και εκρηκτική αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων καταγράφεται σε Αττική και Κρήτη. Νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα ημερήσια κρούσματα να ξεπεράσουν τα 3.000 και τόνισε ότι πιθανότατα βρισκόμαστε στην κορύφωση και ελπίζουμε πως θα αρχίσει η αποκλιμάκωση.

«Το σύστημα υγείας πιέζεται, αντέχει όμως και θα αντέξει», τόνισε η Αρ. Πελώνη προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «το τελευταίο διάστημα έχει τεθεί σε ισχύ το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του υπουργείου υγείας που αφορά και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Ήδη συνεργάζεται ο ιδιωτικός τομέας και το απόγευμα θα γίνουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας που αφορούν περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα». 

Υπενθυμίζεται πως χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.533 κρούσματα σπάζοντας το φράγμα των 600 διασωληνωμένων. 

Αύξηση 87% του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής - Εκτίναξη στην Κρήτη

Εκρηκτική αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Κρήτης δείχνουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού που αφορούν την περίοδο από 8 έως 14 Μαρτίου 2021. Αύξηση και στην Αττική κατά 87%, ενώ σχετική σταθεροποίηση είχε παρατηρηθεί, σε υψηλά πάντα επίπεδα, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.