Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση με μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση με μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση με μολότοφ εναντίον κλούβας που μετέφερε διμοιρία των ΜΑΤ, κοντά στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της τοπικής Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας.

Με έγγραφη παραγγελία προς τον εισαγγελέα πρωτοδικών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο κ. Τσόγκας ζητεί να διεξαχθεί έρευνα από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης. Σύμφωνα με την παραγγελία, τα αδικήματα που ερευνώνται είναι αυτά της έκρηξης και παραβάσεων σχετικά με εκρηκτικές ύλες, σε βαθμό κακουργήματος. Προς την κατεύθυνση του εντοπισμού των δραστών ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο τεχνολογικό μέσο.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, την ώρα που η διμοιρία αποχωρούσε από το τουρκικό προξενείο, λόγω ολοκλήρωσης της βάρδιας.

Μόλις η κλούβα των ΜΑΤ πέρασε το κτίριο του Φυσικού του ΑΠΘ επί της οδού Αγίου Δημητρίου τριάντα κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα κλείνοντας την κυκλοφορία. Η κλούβα εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε αρκετά ΙΧ αυτοκίνητα. Μια δεύτερη ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από τα πανεπιστήμια και έριξε περίπου τριάντα βόμβες μολότοφ εναντίον του οχήματος.. 

Μετά την επίθεση η κλούβα ακινητοποιήθηκε, ενώ για να απομακρυνθεί χρειάστηκε να μεταβεί στο σημείο γερανοφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. Ευτρυχώς κανείς από τους αστυνομικούς δεν τραυματίστηκε.