Έχει έρθει η ώρα να ωριμάσουμε - Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά, κάποτε τελειώνουν
Άδωνις Γεωργιάδης για 4o κύμα

Έχει έρθει η ώρα να ωριμάσουμε - Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά, κάποτε τελειώνουν

Στις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει τυχόν επικράτηση 4ου κύματος της πανδημίας αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, επισημαίνοντας πως ως κοινωνία έχει έρθει η ώρα να ωριμάσουμε καθώς τα χρήματα που διατίθενται για κλειστούς κλάδους της οικονομίας κάποτε τελειώνουν. 

«Έχει έρθει η ώρα να ωριμάσουμε. Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Αν έρθει πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε οικονομικά», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας με επιχειρηματίες της εστίασης στον τηλεοπτικό σταθμό Open, συμπληρώνοντας ότι ο ιός είναι μια πραγματικότητα και για τον λόγο αυτό απαιτείται ποσοστό εμβολιασμού πάνω από 75%.

«Αντί να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον, πάμε όλοι μαζί να πείσουμε τους φίλους μας και τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Να γλιτώσουμε από την πανδημία και να πάνε όλα καλά», σημείωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στα εξειδικευμένα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας που θα ισχύσουν από 15 Ιουλίου τόνισε ότι τα μέτρα έχουν τρεις παραμέτρους. Πρώτον, να είναι υγειονομικά ασφαλή. Δεύτερον να είναι οικονομικά βιώσιμα και τρίτον να είναι συνταγματικώς ανεκτά.« Εάν κάποιος έχει να μας προτείνει μια καλύτερη λύση που συμπεριλαμβάνει και τις τρεις αυτές παραμέτρους, πολύ ευχαρίστως να την ακούσουμε», συμπλήρωσε.

O Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε ο εμβολιασμένος κινδυνεύει λιγότερο και αυτό που κάνει η πολιτεία δεν είναι διάκριση αλλά το να ρυθμίζει της ανθρώπινης κυκλοφορίας εν μέσω πανδημίας.

«Ο μη εμβολιασμένος κινδυνεύει περισσότερο, ο εμβολιασμένος λιγότερο. Έρχεται η πολιτεία ρυθμίζει τα της ανθρώπινης κυκλοφορίας και κανονικότητας. Η πολιτεία δεν κάνει καμία διάκριση, ο ιός κάνει τη διάκριση»» υπογράμμισε επιπλέον ο υπουργός Ανάπτυξης

Σημείωσε πως αντιλαμβάνεται την κριτική, ωστόσο δεν έχει καταλάβει ποια είναι η αντιπρόταση από όσους αντιδρούν.  Εξέφρασε, τη βεβαιότητα 
πως θα φτάσουμε το 50 με 60% εμβολιασμών στο τέλους του καλοκαιριού, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό καθώς απαιτείται ποσοστό πάνω από 75%.

«Άρα υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας, ένα κομμάτι των συμπολιτών μας που από την απόφασή του να εμβολιαστεί, θα κρίνει αν το χειμώνα θα έχουμε πανδημία ή όχι», επισήμανε.

Αργότερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι και η Ελληνική Κυβέρνηση - όπως όλος ο κόσμος ανησυχεί για τη μετάλλαξη Δ η οποία όμως δεν είναι ακόμη σε φάση καταστροφική. Πλήττει όμως τις προοπτικές του Τουρισμού μας.
 
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μιας ακόμη δύσκολης χρονιάς όπως η χρονιά που πέρασε ο Υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι: «Λεφτά δεν έχουμε για να πληρώνουμε διαρκώς, κάποτε τελειώνουν».

Τέλος ο υπουργός αναφέρθηκε στο πόρισμα της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον Νίκο Παππά, λέγοντας ότι ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ  «προσπαθεί με πονηριές να εξαπατήσει τη κοινή γνώμη» σημειώνοντας ότι έχει υποστεί «δεινή ήττα», ενώ κληθείς να σχολιάσει το αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα για τον Σταύρο Παπασταύρου, διερωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει συγνώμη.