Έφεση στο βούλευμα για την αποφυλάκιση του Α. Φλώρου 

Έφεση στο βούλευμα για την αποφυλάκιση του Α. Φλώρου 

Έφεση στο βούλευμα για την αποφυλάκιση του Α. Φλώρου άσκησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφουλάκης, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου, τη δικογραφία για την υφ'' όρον απόλυση του πρώην στελέχους της Energa. 

Υπενθυμίζεται πως την παρέμβαση του διευθύνοντος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας είχε προκαλέσει η ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, στο facebook για την αποφυλάκιση του καταδικασμένου για την υπόθεση της Energa, Άρη Φλώρου, στην οποία ανέφερε πως αποτελεί «γνωμάτευση κατά παραγγελία» και θα τιμωρηθούν αυτοί που την έδωσαν.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ιατρικά έγγραφα που προσκόμισε, προκειμένου να τύχει των ευνοϊκών όρων αποφυλάκισης ο Α. Φλώρος, ενδέχεται να είναι πλαστά, αφού η πνευμονολόγος που υπογράφει τη γνωμάτευση δεν ήταν ιατρός του ΕΣΥ στον Ευαγγελισμό με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη». 

Εφόσον το βούλευμα πρόωρης αποφυλάκισης για τον Αριστείδη Φλώρο ανατραπεί, ο ίδιος θα πρέπει να γυρίσει στη φυλακή, καθώς έχει καταδίκες σε κάθειρξη 21 χρόνων για κατάχρηση σε βάρος του δημοσίου εκ. ευρώ και σε 13 χρόνια για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας ενός δικηγόρου που ήταν αντίδικός του στην υπόθεση της Energa.

Σημειώνεται πως της παρέμβασης του κ. Σουφουλάκη είχε προηγηθεί παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη, στην οποία χαρακτήριζε το συγκεκριμένο βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό» και ζητούσε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας να εξετάσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσής του.