ΕΕ: Σημαντική η κίνηση της Μόσχας στη Συρία για την ειρηνευτική διαδικασία

ΕΕ: Σημαντική η κίνηση της Μόσχας στη Συρία για την ειρηνευτική διαδικασία

Η ΕΕ ανακοίνωσε σήμερα, μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι θα αρχίσει να αποσύρει στρατεύματα από τη Συρία, πως οποιαδήποτε βήματα για τη μείωση της βίας είναι σημαντικά καθώς επαναλαμβάνονται οι ειρηνευτικές συνομιλίες.

Η Κάθριν Ρέι, εκπρόσωπος της εξωτερικής υπηρεσίας της ΕΕ, δήλωσε σε δημοσιογράφους αφού της ζητήθηκε να σχολιάσει την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της Μόσχας: "Οποιαδήποτε βήματα βοηθούν να επιτευχθεί η αποκλιμάκωση της βίας στο εσωτερικό της Συρίας και η παράταση της κατάπαυσης των εχθροπραξιών είναι πολύ σημαντικά για τη συνολική ειρηνευτική διαδικασία".

Οτιδήποτε μπορεί να συμβάλει στην αποκλιμάκωση στη Συρία θα πρέπει να ενθαρρυνθεί, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, καλωσορίζοντας με επιφύλαξη την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι θα αρχίσει να αποσύρει στρατεύματά της από τη Συρία.

"Έχουμε σημειώσει τις ανακοινώσεις του προέδρου (Βλαντίμιρ) Πούτιν. Αν μεταφραστούν σε πράξεις, αυτό θα είναι μια θετική εξέλιξη. Οτιδήποτε συμβάλλει στην αποκλιμάκωση στη Συρία θα πρέπει να ενθαρρυνθεί", δήλωσε ο Ρομέν Ναντάλ εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ