Ε. Βόζεμπεργκ: Τα κράτη μέλη έχουν ίσες υποχρεώσεις στη διαχείριση του προσφυγικού

Ε. Βόζεμπεργκ: Τα κράτη μέλη έχουν ίσες υποχρεώσεις στη διαχείριση του προσφυγικού

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. στη διαμόρφωση μίας συνεκτικής μεταναστευτικής πολιτικής, επισήμανε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη.

Με αφορμή το περιστατικό με το πλοίο «Aquarious» στη Μεσόγειο, η κ. Βόζενμπεργκ ενώ τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών συνεχίζουν τη δράση τους, ο χώρος Σένγκεν εξακολουθεί να παρουσιάζει προβλήματα, καθώς το ένα κράτος μετά το άλλο κλείνουν τα σύνορά τους.

"Στο πλαίσιο αυτό, ορισμένα κράτη μέλη αρνούνται πεισματικά να συνεργαστούν για τη δίκαιη και αναλογική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, με αποτέλεσμα να καθυστερεί σημαντικά η μεταρρύθμιση του Κανονισμού του Δουβλίνου, που θα ανακουφίσει τα κράτη μέλη πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα.

Αν δεν αποδείξουμε αλληλεγγύη στην πράξη και συνεκτική ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, δεν θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τις αξίες μας. Τις ευρωπαϊκές αξίες. Δεν έχουμε όλοι μόνο ίσα δικαιώματα αλλά κυρίως ίσες υποχρεώσεις",  είπε η κ. Βόζενμπεργκ.