Δώδεκα συλλήψεις στην Κύπρο για αποδοκιμασίες σε Π. Καμμένο

Δώδεκα συλλήψεις στην Κύπρο για αποδοκιμασίες σε Π. Καμμένο

Σε συλλήψεις συνολικά δώδεκα ατόμων μέσα σε λίγες ώρες, που φέρονται να αποδοκίμασαν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για την επέτειο κατοχής 44 ετών από την τουρκική εισβολή, προχώρησε η αστυνομία της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η Αστυνομία έλαβε καταγγελία χθες γύρω στις 21:10 ότι τρία πρόσωπα προκάλεσαν ανησυχία και εξύβρισαν τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Μάνας των Αγνοουμένων.

Μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν τρία πρόσωπα ηλικίας 40,43 και 56 ετών, Ελλαδίτες, μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου. 

Εναντίον του 40χρονου διερευνάται το αδίκημα της πρόκλησης ανησυχίας, ενώ εναντίον του 43χρονου και του 56χρονου διερευνάται το αδίκημα της δημόσιας εξύβρισης. 

Όπως μεταδίδει το Cyprus Times, o υπουργός Άμυνας της Ελλάδας μετέβη το πρωί στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Δομετίου για κατάθεση σχετικά με το συμβάν. Οι τρεις κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το δεύτερο περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα το πρωί κατά την παρουσία του Πάνου Καμμένου στο μνημόσυνο των πεσόντων της τουρκικής εισβολής όπου φέρεται να δέχθηκε φραστική επίθεση και δημόσια εξύβριση από πρόσωπα πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία στο χώρο φωνάζοντας συνθήματα. 

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, εννέα πρόσωπα, οκτώ άνδρες και μια γυναίκα κατέληξαν στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό της Λευκωσίας προκειμένου να δώσουν κατάθεση για τη διερεύνηση του αδικήματος της δημόσιας εξύβρισης του Πάνου Καμμένου.