Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 22,5 μονάδων της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 22,5 μονάδων της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντικό προβάδισμα εμφανίζει να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία επί του ΣΥΡΙΖΑ και σε νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για την Βεργίνα TV, με τη διαφορά να καταγράφεται στις 22,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Ειδικότερα, το γκάλοπ που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 3-6 Μαΐου,δείχνει πως στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 42,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,1%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, το ΚΚΕ με 4,6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ 25 με 3%.

Πολύ μεγάλη είναι η διαφορά και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με το ποσοστό του Κυριάκου Μητσοτάκη να φτάνει το 56% και του Αλέξη Τσίπρα στο 20%.

Στην δημοφιλία των υπουργών προηγείται ο Άδωνις Γεωργιάδης και ακολουθούν οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Κικίλιας, Κωστής Χατζηδάκης, Μάκης Βορίδης και Χάρης Θεοχάρης.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της πανδημίας,το 49% θεωρεί ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων πολλοί εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους και πρέπει να αρθούν,ενώ το 42% πιστεύει ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα για τον έλεγχο της νόσου ακόμα και αν  θα χαθούν δουλειές.

Μοιρασμένοι είναι οι πολίτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Το 51% θεωρεί ότι δεν ενθαρρύνουν την επαναλειτουργία της αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μοιρασμένοι εμφανίζονται οι ερωτηθέντες και για την προέλευση του νέου κορωνοϊού: Το 36% θεωρεί ότι προήλθε από ζώο και μεταδόθηκε σε άνθρωπο, ενώ το 37% ότι ξέφυγε από εργαστήριο της Κίνας.