Δημοσκόπηση CBS/YouGov: Στις 10 μονάδες το προβάδισμα Μπάιντεν έναντι Τραμπ

Δημοσκόπηση CBS/YouGov: Στις 10 μονάδες το προβάδισμα Μπάιντεν έναντι Τραμπ

Σαφές προβάδισμα διατηρεί ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία ο Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οι Αμερικανοί πολίτες θεωρούν ότι ο πρώην αντιπρόεδρος μπορεί να ηρεμήσει τα πνεύματα σε ότι αφορά την έξαρση της ρατσιστικής βίας και να διαχειριστεί καλύτερη την κρίση της νόσου «Covid- 19».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του αμερικανικού δικτύου CBS, το 49% των Αμερικανών θεωρεί ότι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, μπορεί να κατευνάσει την ήδη τεταμένη κατάσταση μετά την έξαρση φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον νυν πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, δεν ξεπερνά το 39%. 

Παράλληλα, ο πρώην αντιπρόεδρος έχει διψήφια διαφορά έναντι του σημερινού προέδρου σε θέματα που αφορούν τον κορονοϊό, τη μετανάστευση, την υγειονομική περίθαλψη, τις φυλετικές σχέσεις και την ένωση της χώρας.

Σε εθνικό επίπεδο και δη στους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, ο Μπάιντεν είχε την υποστήριξη του 52% των ψηφοφόρων σε εθνικό επίπεδο ενώ ο Τραμπ του 42%. 

Οι λευκοί ψηφοφόροι, απόφοιτοι κολεγίου, υποστηρίζουν τον Μπάιντεν, ενώ εκείνοι που δεν έχουν πτυχίο κλίνουν προς τον Τραμπ. Η τελευταία εκλογική ομάδα είναι αυτή που ο σημερινός πρόεδρος διατηρεί 

μεγάλη διαφορά από τον αντίπαλο του καθώς αποσπά το 61% έναντι 34% του Μπάιντεν. Το 2016 ο Τραμπ είχε κερδίσει το 71% των ψηφοφόρων αυτής της κατηγορίας.