Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 10,2% για την ΝΔ- Το 23% των ανεμβολίαστων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 10,2% για την ΝΔ- Το 23% των ανεμβολίαστων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά 10,2% στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η ΝΔ στη δημοσκόπηση της ALCO, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορεί για μια ακόμη φορά να κεφαλαιοποιήσει τη φυσιολογική φθορά της κυβέρνησης και να διατηρείται καθηλωμένος στο 24%. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η απάντηση στο ερώτημα «τι ψηφίζουν» οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, με το 23% να απαντούν ότι επιλέγουν τον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι ενός 7% που επιλέγει Νέα Δημοκρατία. 

Στο ερώτημα για τον ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο Κυρ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 36% έναντι 22% του Αλ. Τσίπρα. Στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία όπως η οικονομία οι ερωτηθέντες εμφανίζονται επιφυλακτικοί με το 42% να απαντά ότι ο οικογενειακό προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις των προϊόντων, ενώ ένα 27% να απαντά ότι επηρεάστηκε πολλή

Αν και η έρευνα έρχεται σε μία στιγμή όπου την κοινωνία απασχολούν κρίσιμα ζητήματα όπως οι άνοδος στις τιμές, γεγονός που αποτυπώνεται και στις απαντήσεις, εντούτοις τα ποσοστά που συγκεντρώνει δείχνουν ο ΣΥΡΙΖΑ ότι για μια ακόμη φορά δεν κατορθώνει να εισπράξει την προτίμηση όσων τηρούν κριτική στάση απέναντι στην κυβέρνηση.