Δήμαρχος Καλαμάτας: Ζητώ συγγνώμη αλλά τον σαϊτοπόλεμο δεν τον σταμάτησε ούτε η Χούντα

Δήμαρχος Καλαμάτας: Ζητώ συγγνώμη αλλά τον σαϊτοπόλεμο δεν τον σταμάτησε ούτε η Χούντα

Συγγνώμη ζήτησε ο δήμαρχος Καλαμάτας μετά τον σάλο προκάλεσε η δήλωσή του ότι ο σαϊτοπόλεμος είναι στο DNA των Μεσσήνιων, τονίζοντας πάντως το έθιμο είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης και υποστηρίζοντας πως ούτε η δικτατορία δεν μπόρεσε να το σταματήσει.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Παναγιώτης Νίκας διευκρίνισε πάντως ότι το έθιμο δε θα μπορέσει να συνεχιστεί, αν δεν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο από την πολιτεία.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και στο ΘΕΜΑ 104,6.«Μετά το θάνατο του Κώστα, δεν νομίζω ότι έχει μέλλον αυτός ο θεσμός αν δεν υπάρξει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, όπου θα υπάρχουν όροι διεξαγωγής του. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν νομίζω ότι μετά το θάνατο του Κώστα μπορεί να πάρει απόφαση».

Αναφερόμενος στα μέτρα ασφαλείας είπε ότι «είχαν ληφθεί τα περισσότερα μέτρα από κάθε άλλη φορά. Προφανώς θα μπορούσαν να γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι αυτό το βεγγαλικό θα μπορούσε να προκαλέσει αυτό το περιστατικό».

Απαντώντας στο εάν υπάρχουν ευθύνες ο Παναγιώτης Νίκας είπε ότι «είναι σε εξέλιξη η ανακριτική διαδικασία. Η δικαιοσύνη θα κρίνει. Προφανώς υπάρχουν ευθύνες».

Τέλος σχολιάζοντας το ξέσπασμα του γιου του αδικοχαμένου εικονολήπτη είπε ότι «έχει δίκιο. Δεν θα αντιπαρατεθώ με ένα παιδί που έχασε τον πατέρα του. Τη συγκεκριμένη οικογένεια τη σέβομαι και την εκτιμώ. Έχασα και εγώ έναν άνθρωπο που είχα συνεργαστεί 25 χρόνια. Τον Κώστα τον γνωρίζω πάνω από δέκα χρόνια, γνωρίζω και την οικογένειά του. Φανταστείτε πόσο έχω συγκλονιστεί. Δεν βλέπω με αδιαφορία αυτό το γεγονός. Έχω συγκλονιστεί.»