Δίκη Χρυσής Αυγής: «Πράξη ενός ηλίθιου η δολοφονία Φύσσα» λέει ο Γ. Γερμενής

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Πράξη ενός ηλίθιου η δολοφονία Φύσσα» λέει ο Γ. Γερμενής

Συνεχίστηκαν σήμερα οι απολογίες των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, με τον πρώην βουλευτή του κόμματος Γιώργο Γερμενή να αρνείται τις κατηγορίες, ενώ χαρακτήρισε «πράξη που έκανε ένας ηλίθιος ανάμεσα σε δύο παρέες που τσακώνονταν» τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Πιο αναλυτικά, ο Γ. Γερμενής -γνωστός και με το παρατσούκλι «Καιάδας», δήλωσε πως η δίωξη σε βάρος ολόκληρης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής της περιόδου 2012-2013 είναι «πολιτική» με στόχο να ανακοπεί η ανοδική πορεία του κόμματος, ενώ οι προκάλεσε την έντονη αντίδραση της έδρας όταν ζήτησε από το δικαστήριο εξηγήσεις για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. «Πείτε μου τι μου καταλογίζετε; Είναι δυνατόν να είμαστε εδώ ένα ολόκληρο κόμμα; Είναι ντροπή. Δεν ζούμε σε κατοχική χώρα. Πήρα 22 χιλιάδες ψήφους, είναι δυνατόν;», ανέφερε χαρακτηριστικά, με την πρόεδρο να τον επαναφέρει στην τάξη.

Εν συνεχεία ο Γιώργος Γερμενής αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του σε επεισόδια που κατονομάζεται ως παρόντας από μάρτυρες της υπόθεσης, ενώ αναφορικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα χαρακτήρισε «ηλίθιο» τον δράστη Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος «έκανε αυτό που δεν έπρεπε να κάνει κι έστειλε στα κάτεργα ένα πολιτικό κόμμα που ανέβαινε».

Ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη και τη δράση των «Ταγμάτων Εφόδου», ενώ απέδωσε τις διώξεις εναντίον των στελεχών της Χρυσής Αυγής σε πολιτική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ η άνοδος του κόμματος οφειλόταν, όπως είπε, στην πτώση «του ΛΑΟΣ που ψήφισε το Μνημόνιο».

Τέλος, παραδέχθηκε πως εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή κατά τη δεκαετία του ''90 «μετά τα γεγονότα με το Μακεδονικό», ενώ ανέφερε πως ουσιαστικά αποχώρησε από το κόμμα αμέσως μετά τις πρόσφατες εκλογές για δικούς του λόγους, αφήνοντας να εννοηθεί πως ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις για ένταξη σε άλλον πολιτικό φορέα.

Οι απολογίες των πρώην βουλευτών της οργάνωσης θα συνεχιστούν αύριο, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ενώπιον του δικαστηρίου θα εμφανιστεί ο πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης Αντώνης Γρέγος κι η σύζυγος του γενικού γραμματέα της οργάνωσης, Ελένη Ζαρούλια.