Δεν αποκλείει συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ ο Νίκος Αναστασιάδης

Δεν αποκλείει συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ ο Νίκος Αναστασιάδης

Με τον γγ του ΟΗΕ, Antonio Γκουτέρες, ενδέχεται να συναντηθεί ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, στη Νέα Υόρκη, όπου θα βρίσκεται στις 22 Μαρτίου, προκειμένου να μιλήσει σε επιχειρηματικό συνέδριο. Όπως διευκρίνισε ο κ. Αναστασιάδης θα ζητήσει να συναντηθεί με τον κ. Guterres, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα του γγ των Ηνωμένων Εθνών. Πάντως, απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης του κ. Guterres με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, χαρακτηρίζοντας αβάσιμα σημερινά δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο.

Ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε την τουρκοκυπριακή πλευρά να εγκαταλείψει τις προφάσεις και να επικεντρωθεί στους τρόπους, με τους οποίους θα υπάρξει λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, σε ένα λειτουργικό και σύγχρονο κράτος.

Απαντώντας στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Melvut Cavusoglu, ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε ότι αν ένας κανονισμός για μία ολιγόλεπτη αναφορά για το ενωτικό δημοψήφισμα μπορεί να θεωρηθεί ως αλλαγή της πολιτικής, «τότε τι θα πει κάποιος για τους εορτασμούς στα Κατεχόμενα της 20ής Ιουλίου και της 15ης Νοεμβρίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ