D. Trump: Άρρωστος και ανισόρροπος ο δράστης της επίθεσης στο Μανχάταν

D. Trump: Άρρωστος και ανισόρροπος ο δράστης της επίθεσης στο Μανχάταν

«Πολύ άρρωστο» και «ανισόρροπο» χαρακτήρισε ο Donald Trump, με μήνυμά του στο Twitter, τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε χθες στο Μανχάταν. «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!», έγραψε επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ σε άλλο του μήνυμα τόνισε: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο Ισλαμικό Κράτος να επιστρέψει ή να μπει στη χώρα μας αφού το νικήσαμε στη Μέση Ανατολή και αλλού. Αρκετά!».

 

«Μόλις διέταξα το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας να ενισχύσει το ήδη πολύ αυστηρό πρόγραμμα ελέγχων» των ξένων που θέλουν να μπουν στις ΗΠΑ, ανέφερε ο Trump σε άλλη ανάρτησή του στο Twitter. «Καλή η πολιτική ορθότητα, αλλά όχι για αυτό!», συμπλήρωσε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Μηνύματα αλληλεγγύης

Την αλληλεγγύη του προς τις ΗΠΑ εξέφρασε χθες βράδυ, με μήνυμά του στο Twitter, ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron, διαβεβαιώνοντας ότι «ο αγώνας μας για την ελευθερία μας ενώνει περισσότερο από ποτέ άλλοτε». «Εκφράζω τη συναισθηματική φόρτιση και την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς τη Νέα Υόρκη και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες», έγραψε ο Macron.

«Η σκέψη μας είναι με τους κατοίκους της μεγαλοπρεπούς πόλης που μας φιλοξενεί. Σήμερα, όλοι εδώ στο αρχηγείο του ΟΗΕ, είμαστε Νεοϋορκέζοι», δήλωσε ο γγ των Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres. 

«Η δύναμη της Νέας Υόρκης να αντιστέκεται είναι μεγαλύτερη από μια δειλή τρομοκρατική επίθεση», είπε από την πλευρά της η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Hillary Clinton, η οποία εκλέγεται γερουσιαστής στη συγκεκριμένη πολιτεία. 

Φωτογραφία από Associated Press

Διαβάστε ακόμη

Σκηνικό τρόμου στο Μανχάταν: Οκτώ νεκροί από φορτηγό που παρέσυρε ποδηλάτες