Δ. Παπαδημούλης: Ανασχηματισμός μετά τη β' αξιολόγηση

Δ. Παπαδημούλης: Ανασχηματισμός μετά τη β' αξιολόγηση

Την εκτίμηση ότι με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε αλλαγές στην κυβέρνηση, με στόχο να γίνει πιο συνεκτική και αποτελεσματική, διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, χαρακτηρίζοντας «αντιστρέψιμη» την εικόνα που αποτυπώνεται για την κυβέρνηση στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Τόνισε ότι «εκλογές θα γίνουν το 2019» και υποστήριξε ότι για θέματα, όπως η ελάφρυνση του χρέους, «μπορεί και πρέπει να διαμορφωθεί ένα εθνικό μέτωπο».

«Μετά το τέλος της δεύτερης αξιολόγησης, που εκτιμώ ότι δεν πρέπει να αργήσει και πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στον Νοέμβριο, ο πρωθυπουργός έχει στο μυαλό του κι έναν ανασχηματισμό μεγάλης έκτασης, ο οποίος θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και συνοχή στην προώθηση των στόχων» προέβλεψε ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm». Διευκρίνισε, πάντως, ότι εκφράζει εκτίμηση και ότι οι ανασχηματισμοί είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και δεν προαναγγέλλονται.

Ερωτηθείς για τη δημοσκοπική υποχώρηση του κυβερνώντος κόμματος ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι «στις εκλογές διαψεύδονται οι εταιρείες δημοσκοπήσεων», παραπέμποντας στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, παρατηρώντας, ωστόσο, ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει απογοήτευση, ακόμη και θυμός, σε ένα κομμάτι των ανθρώπων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ -και δικαιολογημένα- καθώς δεν έχουν φανεί οι θετικές επιπτώσεις των οικονομικών δεικτών στην καθημερινότητα του πολίτη».

«Πιστεύω ότι η κατάσταση είναι αντιστρέψιμη, θεωρώ ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξει ένα σχέδιο τριετίας και θα δώσει ώθηση με ένα πιο ενωμένο και εξωστρεφές κόμμα, που να στηρίζει τον Τσίπρα στο σχέδιο που έχουμε χαράξει. Αυτό θα επιβεβαιωθεί με μεγάλες πλειοψηφίες και στην επανεκλογή του Τσίπρα και στις πολιτικές μας αποφάσεις» σημείωσε.

«Εκλογές θα γίνουν το 2019 και αυτό είναι και το δημόσιο συμφέρον» υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης, κατηγορώντας την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για «παιχνίδια εκτροπής και αποσταθεροποίησης, γιατί βλέπει ότι έρχονται καλύτερες μέρες για την οικονομία και επομένως και για την κοινωνία και γιατί βλέπει ότι όσο σταθεροποιείται αυτή η κυβέρνηση, αποσταθεροποιείται η διαπλοκή, τα θαλασσοδάνεια, οι κολλητοί της».

«Η γραμμή, όμως, αυτή του Μητσοτάκη, της αποσταθεροποίησης, του "φύγετε", του "εκλογές εδώ και τώρα", που βλάπτει την οικονομία και κάνει ζημιά στη χώρα, βρίσκει εμπόδια και μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Δείτε τη χθεσινή δήλωση Βαγγέλη Μεϊμαράκη, είναι σε εντελώς διαφορετική γραμμή και μιλάει για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης» πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι «παρά τις διαφορές μας υπάρχουν θέματα που πρέπει και μπορούμε να διαμορφώσουμε εθνικό μέτωπο για την Ελλάδα, όπως για την ελάφρυνση του χρέους».

Πριν το τέλος της χρονιάς να αρχίσει η εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης χρέους

«Η συγκεκριμενοποίηση της ελάφρυνσης του χρέους θα είναι ένα σήμα ότι ανοίγει ένας καθαρός δρόμος για μια διατηρήσιμη ανάπτυξη και για να έλθουν επενδύσεις» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την διαμόρφωση θετικού κλίματος για τις ελληνικές θέσεις, στη συζήτηση, που έγινε χθες στο ευρωκοινοβούλιο.

«Χθες η συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο είχε πολύ περισσότερες θετικές φωνές για την Ελλάδα και τις ελληνικές διεκδικήσεις από ό,τι οποιαδήποτε άλλη συζήτηση σχετικά με την Ελλάδα, τον ελληνικό λαό και τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει» είπε ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm». Διευκρίνισε δε ότι η ανησυχία που ο ίδιος εκφράζει σχετίζεται με μία προσπάθεια από την πλευρά της Γερμανίας να αναβληθεί η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους για μετά τις γερμανικές εκλογές, που είναι τον Σεπτέμβριο του 2017.

«Το αίτημά μας είναι πολύ συγκεκριμένο και χαίρομαι γιατί το υποστήριξε η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών: Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους να συγκεκριμενοποιηθούν και να αρχίσουν να εφαρμόζονται πριν το τέλος της χρονιάς και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν μετά το 2018 να προσδιοριστούν τώρα, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στο ΔΝΤ να κάνει την ανάλυση βιωσιμότητας, που θα το επιτρέψει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα –γιατί το θέτει ως όρο, αλλιώς δε θα συμμετάσχει- και στην ΕΚΤ να κάνει τη δική της ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους και με βάση αυτή να ενταχθεί και η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο σημαίνει φθηνότερο χρήμα για τις επιχειρήσεις και επομένως περισσότερο τζίρο στην αγορά, μείωση της ανεργίας, ταχύτερη ανάπτυξης» ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ