Στην αποκάλυψη ότι πριν από ένα χρόνο, τον Ιανουάριο του 2017, τον είχε επισκεφθεί στο σπίτι του εισαγγελέας, προκειμένου να ερευνήσει καταγγελίες για σχέση του με φαρμακευτική εταιρία, προχώρησε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης.
Το όνομα του κυρίου Λιντζέρη περιλαμβάνεται στην δικογραφία της υπόθεσης Novartis για την περίοδο που εκείνος υπήρξε επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου, το 2014.
«Πρόκειται περί εξόφθαλμης μεθόδευσης» είπε στον Γιάννη Πρετεντέρη και εξήγησε: «Πριν από ένα χρόνο είχε έρθει ένας εισαγγελέας στο σπίτι μου προκειμένου να κάνει έρευνα, λέω καλώς τους, περάστε, ψάξτε, γιατί όμως παρακαλώ; λέει γιατί έχουμε καταγγελία ότι έχετε σχέση με φαρμακευτική εταιρία, με την Novartis. Πριν από ένα χρόνο, 15 Ιανουαρίου του 2017. Τότε λοιπόν είχα κάνει εγώ μια δήλωση και λέω μετά χαράς η δικαιοσύνη έχει κάθε λόγο, προκειμένου να διαλευκάνει την υπόθεση.
Τότε, ρωτώντας τι συμβαίνει, έχετε λέει κάποιες καταγγελίες από συγκεκριμένους ανθρώπους, βεβαίως... Πηγαίνω λοιπόν εχθές στη Βουλή και τι βλέπω; Ότι κάποιος κύριος "Μάξιμος Σαράφης", μια βδομάδα πιο πριν, στις 18 Ιανουαρίου 2018 και ένα χρόνο μετά την υποτιθέμενη καταγγελία, διαβάζω να γράφει του κόσμου τις ανακρίβειες και του κόσμου τα ψέμματα και αμφιβάλλω αν έχει σχέση με τα φαρμακευτικά και με κατηγορεί για κάτι που δεν είναι δική μου αρμοδιότητα».
Ο κύριος Λιντζέρης κατήγγειλε «διώξεις που εντάσσονται στην εξυπηρέτηση των πολιτικών στόχων της κυβέρνησης»: «Επιχειρείται να αναβιώσουν με τρόπο εντελώς ερασιτεχνικό οι "δίκες της Μόσχας", γιατί οι άνθρωποι αυτοί έχουν σταλινική πρακτική», είπε διερωτώμενος, «εγώ ως πολίτης σε ένα κράτος δικαίου, πώς μπορώ να αντιδράσω; Σε ποιον να καταθέσω αγωγή; Έχει καταλυθεί κάθε κράτος δικαίου μετά από τρία χρόνια αυτής της διακυβέρνησης».
«Οι τιμές των φαρμάκων ορίζονται από υπουργικές αποφάσεις που υλοποιεί ο ΕΟΦ» εξήγησε άλλωστε ο κύριος Λιντζέρης και συνέχισε: «Στον ορισμό της τιμής εμπλέκομαι γιατί προσυπογράφω την εισήγηση του αρμοδίου τμήματος του ΕΟΦ, που μετά πήγαινε στο υπουργείο, συνεδρίαζε η αρμόδια επιτροπή και μετά στον υπουργό, που σημαίνει ότι περισσότερα από 30 άτομα εμπλέκονται τελικά στον ορισμό αυτό των τιμών».
Ο ίδιος ενημέρωσε επίσης ότι επί των ημερών του στον ΕΟΦ «δημιουργήθηκε τμήμα τιμών υπό συγκεκριμένη διεύθυνση και αυτή αναρτούσε στο σάιτ τις τιμές πριν πάνε στο υπουργείο ώστε να μπορεί καθένας να υποβάλει τις παρατηρήσεις του, όλοι οι πολίτες και οι επιχειρηματίες είχαν πρόσβαση».
«Εγώ έκανα δύο τέτοιες διαδικασίες όσο ήμουν στον ΕΟΦ, καθώς γίνονται ανά εξάμηνο», συμπλήρωσε.
Φωτογραφία intime news