CDC-ΗΠΑ: Πάνω από το 99,99% των πλήρως εμβολιασμένων δεν νοσηλεύτηκαν ούτε πέθαναν από COVID-19

CDC-ΗΠΑ: Πάνω από το 99,99% των πλήρως εμβολιασμένων δεν νοσηλεύτηκαν ούτε πέθαναν από COVID-19

Πάνω από το 99,99% των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν κινδύνεψαν από τον Covid 19  ήτοι δεν οδηγήθηκαν σε νοσηλεία ή θάνατο, σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων του CNN από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Από τις 2 Αυγούστου, περισσότεροι από 164 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid-19, σύμφωνα με το CDC. Λιγότερο από το 0,001% αυτών των ατόμων-1.507 άτομα-πέθαναν και λιγότερο από το 0.005% -7.101 άτομα-νοσηλεύτηκαν με Covid-19.

Το CDC δημοσίευσε για τελευταία φορά δεδομένα σχετικά με περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν μεν εμβολιαστεί αλλά μολύνθηκαν από τον ιό. Περίπου τα τρία τέταρτα (74%) όλων των αναφερόμενων περιστατικών ήταν μεταξύ ηλικιωμένων ηλικίας 65 ετών και άνω. Από τους περίπου 1.500 ανθρώπους που πέθαναν, ένας στους πέντε είχε διαφορετική αιτία θανάτου, σύμφωνα με τα στοιχεία του CDC.

Από τον Μάιο, το CDC επικεντρώνεται στη διερεύνηση νοσηλειών ή θανατηφόρων περιστατικών μεταξύ εκείνων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), ως «breakthrough infection» ορίζεται μια μόλυνση Covid σε κάποιον πλήρως εμβολιασμένο, ήτοι 14 ή περισσότερες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των συνιστώμενων δόσεων ενός εγκεκριμένου εμβολίου. Χρειάζεται χρόνος πριν το ανοσοποιητικό σύστημα δημιουργήσει αντισώματα εναντίον της Covid, οπότε δεν θεωρούμαστε πλήρως εμβολιασμένοι μέχρι και δυο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση των δόσεων.