Βρετανία και Ε.Ε. συμφώνησαν για συνεργασίες στη μετά Brexit εποχή

Βρετανία και Ε.Ε. συμφώνησαν για συνεργασίες στη μετά Brexit εποχή

Σε συμφωνία για περαιτέρω ευρείες συνομιλίες για τη μετά το Brexit σχέση τους έφτασαν Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από σημερινές συζητήσεις διαπραγματευτών των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με το Reuters, τα θέματα που θα συζητηθούν θα αφορούν τη συνολική βάση για συνεργασία, τη διακυβέρνηση, τη δικαστική εποπτεία, την επίλυση διαφορών καθώς επίσης οικονομικά ζητήματα, εμπορίου, τελωνειακά, αγροτικά, μεταφορικά και ενεργειακά.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συζητήσουν και για θέματα ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων της καταπολέμησης του εγκλήματος και της συνεργασίας σε πολιτικές άμυνας όπως επίσης και στην επιστήμη και την εκπαίδευση.

Την πρωτοβουλία πήρε η Μεγάλη Βρετανία που πρότεινε την ατζέντα των ζητημάτων ενώ αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε ότι αυτός είναι ένας τρόπος ώστε να προχωρήσουν προς τα εμπρός στο ζήτημα του Brexit, ωστόσο η λίστα με τα θέματα που τέθηκε δεν μπορεί να θεωρηθεί επίσημη ώστε οι δύο πλευρές να βασιστούν σε αυτά πριν προχωρήσουν σε μελλοντικές συμφωνίες, ούτε θα μπορούσαν να καθορίσουν το αποτέλεσμα αποφάσεων υποεπιτροπών που θα ασχοληθούν με το Brexit.