Α. Βγενόπουλος: Θα αποτύχουν όσοι επεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη

Α. Βγενόπουλος: Θα αποτύχουν όσοι επεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη

Στο Εφετείο μετέβη ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, προκειμένου να παρασταθεί στο Συμβούλιο Εφετών ως συνήγορος δύο συνεργατών του, για τους οποίους εξετάζεται σήμερα αίτημα έκδοσής τους, που έχουν υποβάλει οι κυπριακές Αρχές.

Προσερχόμενος μπροστά στο κτίριο του Εφετείου και του Αρείου Πάγου, όπου είχαν συγκεντρωθεί επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας εκατοντάδες εργαζόμενοι από εταιρείες του ομίλου MIG, δήλωσε: 

«Όπως γνωρίζετε με τα τελευταία γεγονότα που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας, υπάρχει πλέον μια πολύ μεγάλη ανησυχία για τις φημολογούμενες παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην λειτουργία της Δικαιοσύνης υπέρ των Κυπριακών συμφερόντων. Μια πράξη που δεν την έχουμε δικαιολογήσει ακόμη και αυτό έχει δημιουργήσει και μία ανησυχία στους εργαζόμενους της MIG. Από την MIG αυτή την στιγμή ζούνε 30.000 οικογένειες, αντιλαμβάνομαι την ανησυχία τους και την σημερινή πρωτοβουλία τους.

Τους ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό. Θεωρώ την συμπαράσταση τους στην εργοδοσία και στην Διοίκηση ότι είναι πάρα πολύ θετική και συγκινητική για να είμαι ειλικρινής και θα  τους συστήσω να αποχωρήσουν το συντομότερο. Δεν συμμερίζομαι την ίδια αγωνία. Θεωρώ ότι η Δικαιοσύνη κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες τελικώς αποδίδεται. Έχουμε απόλυτο δίκιο, η όλη υπόθεση είναι μια αστική διαφορά όπου η MIG διεκδικεί 1,2 δισ. από την Κύπρο και η Κυπριακή Δημοκρατία παράνομα, μέσω της Λαϊκής Τράπεζας, διεκδικεί από το Ελληνικό Δημόσιο 4 δισ. Η Δικαιοσύνη τελικώς θα λάμψει και όσοι προσπαθούνε να κάνουνε επεμβάσεις θα είναι αποτυχημένες.  Ευχαριστώ πάρα πολύ».