Α. Βατόπουλος: Δεν είχε νόημα να περιμένουμε και άλλο για το lockdown

Α. Βατόπουλος: Δεν είχε νόημα να περιμένουμε και άλλο για το lockdown

Το βασικό στοιχείο που έφερε την απόφαση για νέα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα, σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας Αλκιβιάδη Βατόπουλο, ήταν η δραματική αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

«Αυτό ήταν το καινούργιο. Αυτά τα πράγματα πρέπει κανείς να τα προλαμβάνει πολύ νωρίς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Antenna, ενώ σημείωσε ότι το θέμα του lockdown είχε τεθεί ήδη από την Παρασκευή. Όπως υποστήριξε, «και την Παρασκευή πολλοί από εμάς λέγαμε ότι από τότε έπρεπε να γίνει lockdown. Επικράτησε η άποψη να περιμένουμε μερικές ημέρες και αποδείχθηκε ότι δεν είχε νόημα».

Ο κ. Βατόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα της αύξησης των κρουσμάτων στα σχολεία καθώς «τεκμηριώθηκε αυτές τις ημέρες ότι έχουμε κάποιες συρροές σε κάποια σχολεία που είναι περισσότερες από παλαιότερα. Τα παιδιά εξακολουθούν να κολλάνε δυσκολότερα αλλά εξακολουθούμε να έχουμε συρροές. Γενικώς υπάρχει η γνώμη ότι τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν. Από εκεί και πέρα άνοιξαν τα σχολεία και είδαμε αυτό το φαινόμενο».

Τέλος, αναφερόμενος στη διάρκεια του lockdown, ο καθηγητής Μικροβιολογίας άφησε ανοικτά όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, σημειώνοντας ότι «καταρχήν για 14 ημέρες το lockdown ελπίζουμε να μαζευτεί το πράγμα, θα δούμε. Έχει σημασία η υιοθέτηση της νέας κατάστασης από τους πολίτες».