B. Λεβέντης: Ο Τσίπρας θέλει οικουμενική και κάποιοι δεν αφήνουν τις καρέκλες

B. Λεβέντης: Ο Τσίπρας θέλει οικουμενική και κάποιοι δεν αφήνουν τις καρέκλες

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει μόνος του στη διαχείριση του προσφυγικού, τόνισε ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αμερικανό πρέσβη. Δήλωσε πως ο κ. Παυλόπουλος του ζήτησε να μην κοινοποιήσει τις απόψεις του, αλλά είπε «το είδα ότι είμαστε σε δύσκολη θέση».

Για τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη, ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως ο κ. Πιρς προειδοποίησε ότι το προσφυγικό μπορεί να γίνει «τσουνάμι» για την Ελλάδα και για αυτό η χώρα μας πρέπει να ταυτιστεί πλήρως με την ΕΕ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε την έκκλησή του για οικουμενική, προτείνοντας για πρωθυπουργό τον Γιώργο Προβόπουλο γιατί έχει γνώση της οικονομίας όπως τόνισε.

Ο κ. Λεβέντης εκτιμά πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος για την οικουμενική, δεν τον αφήνουν όμως κάποιοι τρελοί στον περίγυρο του, γιατί φοβούνται για την καρέκλα. Με την οικουμενική θα αλλάξει η όψη της χώρας, πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης.

Σχετικά με την αποχώρηση του από το συνέδριο του Ποταμιού, είπε ότι έφυγε γιατί ενώ ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει εκείνος μίλησε ο κ. Σημίτης, ενώ εκτίμησε ότι αυτό το έκανε από κακία ο κ. Θεοδωράκης γιατί η Ένωση Κεντρώων ανεβαίνει δημοκοπικά ενώ το Ποτάμι καταρρέει και πρόσθεσε πως συγχωρεί τον κ. Θεοδωράκη.

Επίσης, δήλωσε πως υπάρχουν βουλευτές του Ποταμιού που είναι έτοιμοι να συμπλεύσουν με τον κ. Μητσοτάκη.

Τέλος αναφέρθηκε στη συνάντησή του τον Γιώργο Παπανδρέου στο συνέδριο, λέγοντας ότι με πλησίασε ο κ. Παπανδρέου και με ευχαρίστησε που είπα ότι παραιτήθηκε έντιμα και ήραν ο μόνος που το έκανε.