Β. Λεβέντης: Ο Αλ. Τσίπρας δυσκολεύεται μέχρι να πάρει τη μεγάλη απόφαση να παραιτηθεί

Β. Λεβέντης: Ο Αλ. Τσίπρας δυσκολεύεται μέχρι να πάρει τη μεγάλη απόφαση να παραιτηθεί

Ο Βασίλης Λεβέντης επέμεινε για ακόμα μία φορά στο θέμα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης μιλώντας Ant1, τονίζοντας ότι στο συμβούλιο των αρχηγών της Παρασκευής θα πρέπει να συζητηθούν όλα τα θέματα και αυτό της οικουμενικής.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι αν επιμένει ο κ. Τσίπρας να συζητήσουμε μόνο το προσφυγικό εγώ θα του πω «είναι σαν να είμαι απών στη συζήτηση».

Σημείωσε επίσης ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να συσχετίσει την αξιολόγηση με το προσφυγικό για να κερδίσει 2-3 μήνες χρόνο, κάτι που χαρακτήρισε ως σατανική σκέψη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κέντρωων είπε ότι ο κ. Τσίπρας αισθάνεται ότι χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του και ότι όπως κάθε πρωθυπουργός δυσκολεύεται μέχρι να πάρει τη μεγάλη απόφαση να παραιτηθεί. Η χώρα χρειάζεται έναν ευρωπαίο πρωθυπουργό «γιατί δεν τραβάει το άρμα με τον κ. Τσίπρα», συμπλήρωσε.

Υποστήριξε ακόμη ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να συμφωνήσει σε οικουμενική και να μην κάψει το χαρτί του γιατί είναι ακόμη νέος, ενώ τόνισε ότι σε περίπτωση που δεν συμφωνήσει στην οικουμενική η Νέα Δημοκρατία θα διασπαστεί.

Ο κος Λεβέντης διερωτήθηκε επίσης γιατί παίρνουν ακόμα μεγάλες συντάξεις 900 πρώην βουλευτές και χαρακτήρισε πιο έντιμο για τον Αλέξη Τσίπρα να πει ευθέως ότι πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις κατά 20% και όχι να τους κοροϊδεύει τους πολίτες.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ότι ο ίδιος δεν θα αφήσει τη χώρα να φύγει από το ευρώ.