Αυστρία: Πρωτιά της ακροδεξιάς στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών

Αυστρία: Πρωτιά της ακροδεξιάς στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών

Ακροδεξιό σοκ στην Αυστρία καθώς μετά από 70 χρόνια-όπως λένε οι γνωρίζοντες τα πολιτικά τεκταινόμενα στη χώρα, το ακροδεξιό κόμμα προηγείται, σύμφωνα με τα Exit Poll, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά απο τον δεύτερο.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Euronews ο υποψήφιος του ακροδεξιού κόμματος FPO, Norbert Hofer,  προηγείται στις προεδρικές εκλογές της Αυστρίας και με τα πρώτα αποτελέσματα των Exit Poll φέρεται να συγκεντρώνει το 36% των ψήφων.

Ο υποψήφιος των Πρασίνων 19,7% και η πρώην δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου 18,8%. Καθώς ουδείς εκ των υποψηφίων δεν συγκεντρώνει το απαιτούμενο 50% η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο εκλογών στις 22 Μαΐου.

Η προεκλογική εκστρατεία του κ. Hofer επικεντρώθηκε πάνω σε μια αντιμεταναστευτική και αντιευρωπαϊκή θεματική και βεβαίως τα αποτελέσματα αυτά μπορούν να συσχετιστούν και με το κλείσιμο των συνόρων που έσπευσε να υιοθετήσει η Αυστρία για να σταματήσει την μεταναστευτική ροή απο την βαλκανική οδό, ενέργεια που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλα ευρωπαικά κράτη.