Αθώο έκρινε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες τον Α. Φλαμπουράρη

Αθώο έκρινε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες τον Α. Φλαμπουράρη

«Λάδι» έβγαλε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, σχετικά με την υπόθεση της κατασκευαστικής εταιρείας «Διάτμηση ΑΤΕ». Η σχετική απόφαση ελήφθη με την θετική ψήφο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένος και Τασίας Χριστοδουλοπούλου, του εισαγγελέα της αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος», του  υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του εκπρόσωπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αντιθέτως, την απόφαση καταψήφισαν ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης και ένας αρεοπαγίτης.

Την ίδια ώρα, απαράλλαχτη παραμένει η απόφαση για παραπομπή στη Δικαιοσύνη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελλη. Ο πρώην υπουργός απέστειλε υπόμνημα για την περίοδο που ήταν οικονομικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, ωστόσο η Επιτροπή έκρινε ότι δεν πρέπει να αλλάξει η αρχική της απόφαση. Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση του αφορά το γεγονός ότι δεν είχε καταθέσει πόθεν έσχες ενώ ήταν σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, αν και υποχρεούτο - αλλά κατέθεσε συμπληρωματική δήλωση 3 χρόνια μετά. Όσον αφορά την περίοδο που ο Γκ. Χαρδούβελης ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, η Επιτροπή αποφάσισε να υπάρξει κατά προτεραιότητα έλεγχος στο πόθεν έσχες του.

Ακόμη η Επιτροπή θα μελετήσει αν θα δώσει τα πόθεν έσχες των μελών του ΔΣ ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, όπως της ζητήθηκε, προκειμένου να σταλούν στο ΕΣΡ.

Αλέξανδρος Διαμάντης