Athens Review of Books: Τέσσερα χρόνια σκευωρίες και επιθέσεις κατά Στουρνάρα

Athens Review of Books: Τέσσερα χρόνια σκευωρίες και επιθέσεις κατά Στουρνάρα

Πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βάλει στο στόχαστρο τον Γιάννη Στουρνάρα απαιτώντας να μην τοποθετηθεί στη θέση του κεντρικού τραπεζίτη, ενώ οι σε βάρος του «σκευωρίες» έχουν καταγραφεί σε άρθρο Athens Review of Books. Από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για «σεβασμό της κείμενης νομοθεσίας που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». Είναι όμως έτσι;

Η επίθεση του Π. Πολάκη με απειλές και δημοσιοποίηση ηχογραφημένων συνομιλιών του με τον Γ. Στουρνάρα (παρότι τώρα αρνείται πως έκανε κάτι τέτοιο λόγω των προβλέψεων και των μεγάλων ποινών του ποινικού κώδικα για ανάλογα αδικήματα) επαναφέρει στο προσκήνιο τη στάση της κυβέρνησης και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Γ. Στουρνάρα, ο οποίος κατ επανάληψη έχει βρεθεί στο στόχαστρο τόσο του Μαξίμου όσο και υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετατράπηκε σε αντίπαλο, άλλωστε και η σημερινή ανακοίνωση του Μαξίμου σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «σεβάστηκε» το ρόλο του «ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής», και δέχθηκε επιθέσεις. Αποκορύφωμα η στάση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη το τελευταίο 24ωρο και αφού αποκαλύφθηκε πως έλαβε δάνειο καταναλωτικό ύψους 100.000 ευρώ από την Attica Bank.

Όσα έχουν προηγηθεί εξίσου χαρακτηριστικά. Το χρονικό της καταδίωξης κατέγραψε η Athens Review of Books στο τεύχος του Ιανουαρίου και σε αυτό περιγράφονται οι επιθέσεις κατά του Γ. Στουρνάρα, οι οποίες ξεκίνησαν το 2014, ενώ περιλαμβάνονται αποσπάσματα από δημοσιεύματα σε φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, με χαρακτηρισμούς και αναφορές σε δήθεν σκάνδαλα που δείχνουν το σε βάρος του μένος από το κυβερνητικό στρατόπεδο.  

«η πολυετής παρανοϊκή τρομοκρατική καταδίωξη της Athens Review of Books από τον υπουργό Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ με συνεργούς ''δικαστές-εργαλεία'' δεν συγκρίνεται σε διάρκεια με καμιά άλλη από όσες συνέβησαν στα σχεδόν τέσσερα χρόνια της κυβερνητικής εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, παρά μόνο, και τηρουμένων των αναλογιών, με την καταδίωξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα» αναφερόταν στο εν λόγω άρθρο και πλέον γίνεται εμφανής με όσα σήμερα συμβαίνουν

Στο άρθρο σημειωνόταν ενδεικτικά ότι η καταδίωξη αυτή «ειναι οπωσδήποτε μεγαλύτερης έντασης και έκτασης δεδομένου ότι στην αλυσίδα των ακατάπαυστων σκευωριών συμμετέχουν ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αρκετοί υπουργοί και όλος ο κυβερνητικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ».

Η στάση του Μαξίμου και η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού επίσης χαρακτηριστική.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το άρθρο.