Αποδοκιμασίες κατά της Όλ. Γεροβασίλη στο ΑΤ Ομόνοιας

Αποδοκιμασίες κατά της Όλ. Γεροβασίλη στο ΑΤ Ομόνοιας

Δέκτης αποδοκιμασιών έγινε η υπουργός Δημόσιας Τάξης κατά την άφιξή της στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας με έναν από τους συγκεντρωμένους να της φωνάζει χαρακτηριστικά «ντροπή σας, έχετε μούτρα και εμφανίζεστε».

Συγκεκριμένα η Όλγα Γεροβασίλη έφτασε στο αστυνομικό τμήμα λίγο μετά της 12.15, ενώ λίγο νωρίτερα την εμφάνισή του είχε κάνει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι λίγα λεπτά πριν από τις εννέα το βράδυ της Δευτέρας περίπου 50 άτομα πυρπόλησαν με μολότοφ την είσοδο του τμήματος, ένα λεωφορείο της αστυνομίας, δύο περιπολικά και δύο αυτοκίνητα πολιτών.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί- τρεις εκ των οποίων διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ ο τέταρτος συνάδελφός τους είχε ελαφρύτερα τραύματα και δέχθηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν»

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες. Τα μέτρα που θα λάβουμε θα γίνουν ορατά. Το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας βρίσκεται σε μία ευαίσθητη περιοχή με πολλά προβλήματα. Αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή» δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη αποχωρώντας από το ΑΤ Ομόνοιας, το οποίο δέχθηκε χθες επίθεση από αντιεξουσιαστές.

Όταν ρωτήθηκε η κ. Γεροβασίλη για την κατάργηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ είπε ότι δεν φτάνει η κατάργηση ή μη, συγκεκριμένων ομάδων αλλά μεταξύ άλλων, πρέπει να υπάρχει ο ανάλογος τρόπος δράσης και κατάλληλος συντονισμός.

Όπως είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σύσκεψη στο υπουργείο με τους αρμόδιους παράγοντες και υπήρξε συνεργασία στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.