Απαλλαγή από τα τέλη των ΙΧ για όσους έχουν αναπηρία όρασης σε ποσοστό 80% και πάνω
Θόδωρος Σκυλακάκης

Απαλλαγή από τα τέλη των ΙΧ για όσους έχουν αναπηρία όρασης σε ποσοστό 80% και πάνω

Την απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας και ταξινόμησης των ΙΧ όσων έχουν ποσοστό αναπηρίας όρασης που ξεπερναέι το 80% προανήγγειλε από την Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης ανακοίνωσε την μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 6% σε όλα τα προϊόντα που αφορούν ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Εν συνεχεία, ο υφυπουργός Οικονομικών, απευθυνόμενος σε στελέχη της αντιπολίτευσης και κυρίως στον τελευταίο ομιλούντα, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΜέΡΑ 25 Κλέωνα Γρηγοριάδη, ο οποίος έκανε λόγο για «μνημόνιο που έρχεται καλπάζοντας και για ένα κράτος τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας», κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιδείξουν σύνεση ώστε να μην υπάρξει εκτροχιασμός.

«Είναι εξαιρετικά ακατάλληλη η στιγμή για λαϊκισμό και εκμετάλλευση της πανδημίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ενώ παράλληλα κάλεσε την αντιπολίτευση να εγκαταλείψει την λαϊκίστικη προσέγγιση των θεμάτων της πανδημίας και να αντιληφθεί τι συμβαίνει παγκοσμίως με τις συνέπειες του κορονοϊού.

Ο κ. Σκυλακάκης ξεκαθάρισε πως ο λαϊκισμός δεν έχει θέση αυτή τη δύσκολη συγκυρία και τόνισε ότι «οι πολίτες σε δύσκολες στιγμές απευθύνονται σε σοβαρές και υπεύθυνες δυνάμεις».

Παραδέχτηκε πως και οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι αφού τα βασικά χαρακτηριστικά λόγω της επιδημιολογικής κρίσης σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες είναι η μείωση πλούτου και ο δανεισμός.

Αναφέρθηκε στη Σουηδία και συγκεκριμένα στις ΜΕΘ που είναι κατειλημμένες πάνω από το 19% όπως και τα σοβαρά προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη και η Νορβηγία, δηλαδή δύο χώρες με τα καλύτερα συστήματα υγείας και προηγμένες οικονομίες.

Στο σημείο εκείνο τόνισε πως το εμβόλιο είναι ελπίδα ενώ για το χαρακτήρα του κατεπείγοντος νομοσχεδίου είπε: «Η πραγματικότητα είναι έκτακτη και επιβάλλει έκτακτες ρυθμίσεις».