Απ. Δοξιάδης: Αν οι Τούρκοι αξιωματικοί εκδοθούν, θα εκτελεστούν ως προδότες

Απ. Δοξιάδης: Αν οι Τούρκοι αξιωματικοί εκδοθούν, θα εκτελεστούν ως προδότες

Σε συνέχεια του άρθρου του στη Wall Street Journal όπου εξηγεί γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να εκδώσει τους Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα, ο γνωστός συγγραφέας καλεί τους Έλληνες δικαστές πριν βάλουν την υπογραφή στην όποια απόφαση λάβουν, να το κάνουν «Στο όνομα του Ελληνικού Λαού».

Ο Απόστολος Δοξιάδης επέλεξε αυτή τη φορά το προφίλ του στο Facebook για να επιχειρηματολογήσει κατά της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών. Όπως, λοιπόν, τονίζει στην ανάρτησή του, “αν οι ελληνίδες και έλληνες δικαστές αποφασίσουν να εκδώσουν τους Οκτώ στην Τουρκία, και αν οι νέοι αυτοί άνδρες δεν λιντσαριστούν μέχρι θανάτου από «εξαγριωμένους πολίτες» φτάνοντας στο αεροδρόμιο, κι αν δε πεθάνουν στα βασανιστήρια στα κολαστήρια των ανακρίσεων, κι αν δεν καταλήξουν από τη μυστηριώδη νόσο που έχει ως τώρα δηλωμένα σκοτώσει, αιφνιδίως, στα κελιά τους, εικοσιδύο ανθρώπους, τότε θα πάνε στα δικαστήρια—αυτά τα δικαστήρια που 3000 τίμιοι δικαστές τους είναι στις φυλακές και τα στρατόπεδα—και θα δικαστούν. Και φυσικά θα καταδικαστούν. Για προδοσία”.

Ο Απόστολος Δοξιάδης δεν παραλείπει να επισημάνει την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, καθώς η μεγαλύτερη νομική ένωση της Ευρώπης, η Ένωση Νομικών και Δικηγορικών Συλλόγων, υποστηρίζει ότι 3000 δικαστές έχουν συλληφθεί ή εκτοπιστεί τους τελευταίους μήνες στη γειτονική χώρα, σε μια προσπάθεια του καθεστώτος Ερντογάν να απομακρύνει όσους οι συνειδήσεις τους δεν είναι αρκετά εύκαμπτες, ώστε να βγάζουν τις αποφάσεις της αρεσκείας του.

Επίσης κάνει ειδική αναφορά στις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος σχολιάζοντας δημόσια το θέμα της έκδοσης των “Οκτώ”, ζήτησε από την Ελλάδα, να εκδοθούν οι «προδότες», γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Δοξιάδη σημαίνει ότι η απόφαση του καθεστώτος Ερντογάν, έχει ήδη βγει.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Απόστολου Δοξιάδη στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.