Η ελληνική κρίση και η αντιμετώπισή της από τη Γερμανία και την Ε.Ε. αποτέλεσε θέμα όχι μόνο στην τελευταία ολομέλεια της Βουλής -όπου ο S. Gabriel κατηγόρησε τον W. Schaeuble ότι ήταν υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη ως τα τέλη του 2016- αλλά και στην τηλεμαχία ανάμεσα στους ηγέτες των πέντε μικρότερων κομμάτων τα οποία διεκδικούν την εκπροσώπησή τους στην Bundestag, ενώ κάποια από αυτά έχουν πιθανότητες να συμμετέχουν και στην επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού.
Συγκεκριμένα, το βράδυ της Δευτέρας και όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, υπήρξε έντονος διαξιφισμός μεταξύ της εκπροσώπου της Αριστεράς, Sahra Wagenknecht, και του «πράσινου» Cem Oezdemir, αναφορικά με τη φορολογική πολιτική που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα.
«Ο πυρήνας της διάσωσης του ευρώ ήταν να εξασφαλιστούν τα κέρδη των τραπεζών με χρήματα φορολογουμένων. Δεν διασώσαμε την Ελλάδα, διασώσαμε τις τράπεζες. Η πολιτική των χαμηλών επιτοκίων είναι απαραίτητη γιατί οι διάφορες κυβερνήσεις δεν έχουν το απαραίτητο θάρρος για να επιβαρύνουν περισσότερο τους πολύ πλούσιους, που υπάρχουν στην Ελλάδα, την Ιταλία ή και αλλού», είπε ανάμεσα στα άλλα η Wagenknecht.
Όταν δε ο Oezdemir παρατήρησε ότι στην Ελλάδα κυβερνά το αδερφό κόμμα του δικού της, απάντησε προφανώς εκνευρισμένη: «Γνωρίζετε πολύ καλά ποια περιθώρια ελιγμών έχει η ελληνική κυβέρνηση. Τους έχουμε πει να φορολογήσουν περισσότερο τους πλούσιους και εκείνοι απαντούν ότι τους έχει βάλει στενό κορσέ η Κομισιόν. Δεν μπορώ να το αξιολογήσω, αλλά πιστεύω ότι η μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση των ευπόρων αποτελεί εναλλακτική λύση στην πολιτική των μηδενικών επιτοκίων».