Ανθρώπινα υπολείμματα δείχνουν έκρηξη στο αεροσκάφος της EgyptAir

Ανθρώπινα υπολείμματα δείχνουν έκρηξη στο αεροσκάφος της EgyptAir

Τα ανθρώπινα υπολείμματα που έχουν βρεθεί μέχρι τώρα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir δείχνουν ότι έγινε έκρηξη πάνω στο αεροσκάφος, σύμφωνα με αξιωματούχο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Αιγύπτου και πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

Ο αξιωματούχος στήριξε την εκτίμησή του με βάση περιορισμένο υλικό από ανθρώπινα μέλη που έχουν μέχρι τώρα περισυλλεγεί από το σημείο της συντριβής στη Μεσόγειο Θάλασσα. Οι ερευνητές δεν έχουν βρει μέχρι τώρα ίχνη από εκρηκτικά, τα οποία θα αιτιολογούσαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα, δήλωσαν οι πηγές.

"Το μέγεθος των υπολειμμάτων δείχνει έκρηξη, με το μεγαλύτερο υπόλειμμα να έχει το μέγεθος παλάμης. Ορισμένα από τα υπολείμματα άρχισαν να φθάνουν την Κυριακή μέσα σε 23 σακούλες", είπε ο αξιωματούχος.

Ωστόσο άλλος αξιωματούχος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας δήλωσε ότι πολύ λίγα υπολείμματα έχουν φθάσει μέχρι τώρα στην υπηρεσία και ότι είναι πολύ νωρίς να καθοριστεί αν σημειώθηκε έκρηξη στο αεροπλάνο.

Οι αιγυπτιακές αρχές θα αναλύσουν το μαύρο κουτί, αν αυτό βρεθεί άθικτο

Η ανάκτηση των δεδομένων από το μαύρο κουτί του αεροπλάνου θα πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο, αν η συσκευή βρεθεί άθικτη, δήλωσε σήμερα ο Χάνι Γκαλάλ, από την ομάδα ερευνών αεροπορικών ατυχημάτων στο αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

Εάν το μαύρο κουτί εντοπιστεί και έχει υποστεί ζημιές, τότε θα σταλεί στο εξωτερικό για ανάλυση, τόνισε.

Η Αίγυπτος διαψεύδει την Ελλάδα για τη δραματική πτώση της πτήσης

Διαφορετική εκδοχή από την Ελλάδα δίνει τώρα η Αίγυπτος όσον αφορά τα τελευταία δραματικά λεπτά της πτήσης της EgyptAir, που συνετρίβη τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Μεσόγειο Θάλασσα, κι ενώ το μυστήριο γύρω από τα αίτια της τραγωδίας παραμένει άλυτο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι πριν εξαφανιστεί από τα ραντάρ το μοιραίο αεροσκάφος έχασε περισσότερα από 20.000 πόδια σε υψόμετρο και πραγματοποίησε δύο απότομες κινήσεις, μία στροφή 90 μοιρών και μία περιστροφή 360 μοιρών.

Η αιγυπτιακή πλευρά όμως ουσιαστικά διαψεύδει την ελληνική εκδοχή, με τον επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας για αεροπλοΐα, Εχάμπ Αζμί, να αμφισβητεί ανοιχτά ότι το αεροπλάνο έχασε υψόμετρο κι έκανε απότομες στροφές πριν χαθεί το σήμα του.

«Δεν υπήρξαν στροφές προς τα δεξιά ή τα αριστερά και [το αεροσκάφος] ήταν εντάξει όταν μπήκε στο [FIR] της Αιγύπτου, που έγινε ένα ή δύο λεπτά πριν εξαφανιστεί», είπε ο Αζμί, μιλώντας στο Associated Press.

«Το γεγονός αυτό υποβαθμίζει αυτό που λένε οι Έλληνες για την απώλεια υψομέτρου από το αεροσκάφος πριν εξαφανιστεί από το ραντάρ», είπε ο αιγύπτιος αξιωματούχος.

 

 

Με πληροφορίες από: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ